Sueca acollirÓ la I Maratˇ SolidÓria de Nataciˇ dissabte que ve

Jueves, 26 de marzo de 2015 | e6d.es
• Tot el que es recapte eixe dia anirÓ destinat a lĺeconomat de CÓritas Interparroquial de Sueca

._000363
Dissabte que ve 28 de març, la Piscina Municipal acollirà la I Marató Solidària de Natació, organitzada pel Club Natació Sueca amb la col·laboració de la Regidoria d’Esports i l’entitat pública Aigües de Sueca, encarregada de gestionar la Piscina Municipal. Tot el que es recapte este dia es destinarà a l’economat de Càritas Interparroquial de la nostra ciutat. “Quan el Club de Natació Sueca em va proposar dur a terme esta iniciativa, no ho vam pensar ni un segon. Sueca pot presumir de ciutat solidària. Són moltes les activitats esportives que s’organitzen durant l’any per distints clubs amb fins solidaris, i esta no podia ser menys. Espere que tinga una molt bona acceptació i vos invite a tots a què acudiu durant tot el dia a la Piscina Municipal de Sueca”, ha explicat la regidora d’Esports, Teresa Ribes. La sala de juntes de govern ha acollit este matí la presentació de la I Marató Solidària de Natació. En l’acte han intervingut, a més de la regidora d’Esports, l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho; el president del Club Natació Sueca, Pau Tomás; Olga Guillem, com a portaveu de l’entitat pública Aigües de Sueca; i Paco Meseguer, en representació de Càritas Interparroquial de Sueca. “Portàvem molt de temps amb ganes de dur a terme este projecte perquè mai s’havia fet un d’este tipus en la Piscina. Durant tot el dia, per això el nom de marató, estarem realitzant tot tipus d’activitats en la piscina, aquàtiques i no aquàtiques. Hem pensat en un format per a l’activitat de natació accessible a qualsevol persona. Consistirà a realitzar un període de 28 minuts nadant durant el qual cal aconseguir recórrer el màxim de metres possibles”, ha explicat el president del Club Natació Sueca, Pau Tomás. “M’agradaria agrair la comprensió dels usuaris de la Piscina, ja que el dissabte veuran interromput el funcionament habitual de les instal·lacions. Amb la seua comprensió, ja estan col·laborant en esta iniciativa. El que està patint hui la societat és la situació greu de necessitat de  moltes famílies. Volem agrair el treball que realitza Càritas Interparroquial. Ho fan per sentiment i és del que es tracta, d’ajudar-nos entre nosaltres en estos moments tan complicats. Desitge que esta iniciativa siga tot un èxit”, ha explicat l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo. “Estic molt contenta de ser la vicepresidenta d’Aigües de Sueca ja que, al tractar-se d’una entitat pública, tenim la llibertat de realitzar activitats com esta; si la gestió haguera sigut privada els impediments s’hagueren multiplicat per mil. Càritas Interparroquial està fent una labor encomiable. Estes persones dediquen moltes hores a treballar per a altres persones a canvi de res. Esperem poder contribuir que puguen treballar amb la fluïdesa que els proporciona disposar d’aliments i de diners ajudant a les famílies de Sueca en situació de necessitat”, ha assenyalat la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho.
Tota aquella persona que vullga participar en la Marató de Natació, haurà de realitzar una aportació solidària de 10 euros i podrà inscriure’s en www.crono4sports.es. Tots els participants rebran una camiseta i un gorro. Una empresa s’encarregarà, solidàriament, de comptabilitzar els metres realitzats per cada nadador i, al finalitzar, es realitzarà una entrega de trofeus per categories.
Paral·lelament a la prova de natació, l’organització ha previst també una sèrie d’activitats esportives per a tota aquella persona que vullga participar sense haver de nadar. Estes activitats consistiran en sessions d’intensity cross, zumba, spining, bodypower, pilates, crosstraining, aquagym i aquafitness, impartides pels monitors de la Piscina Municipal, i es realitzaran en la zona exterior (pàrquing), en la zona interior i en la pròpia piscina. Per a participar en estes activitats, els interessats hauran d’aportar dos quilos de menjar no perible, o realitzar un donatiu equivalent econòmicament als dos quilos, i arreplegar el tiquet en recepció durant la mitjana hora anterior a cada classe. “Pensem que esta iniciativa suposava una bona ocasió per a demostrar que en la Piscina Municipal s’oferix una gran varietat d’activitats esportives, a més de les d’aigua. Es realitzaran tant dins com fora de la Piscina, on es va a instal·lar un servei de bar, que servirà menjar i beguda, i uns castells unflables per als més menuts. Volem donar les gràcies a les empreses col·laboradores, als treballadors de la Regidoria de Serveis, a la regidora d’Esports, als membres del Club de Natació i a tot el personal d’Aigües de Sueca i de la Piscina Municipal”, ha assenyalat la portaveu d’Aigües de Sueca, Olga Guillem. “Agraïsc a totes les persones implicades en esta iniciativa que hagen pensat en nosaltres. Ara com ara, estem ajudant solidàriament a més de 500 persones, entre elles a més de 200 famílies”, ha explicat el representant de Càritas Interparroquial de Sueca, Paco Meseguer.
Ajuntament de Sueca