Sueca acollirÓ una gran exposiciˇ d'aus aut˛ctones i ornamentals

MiÚrcoles, 27 de noviembre de 2019 | e6d.es
• Els pr˛xims dies 29 i 30 de novembre, i 1 de desembre, podrÓ visitar-se la XIII Exposiciˇ AVIVAL 2019 per a amants d'este tipus de races d'aus

._000562
._000620 
L'Associació de criadors d'aus de la Comunitat Valenciana, AVIVAL, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca, presentarà el pròxim cap de setmana en la nostra localitat la XIII edició d'esta mostra amb la qual pretén “la difusió de les races ornamentals i autòctones de gallines, coloms, conills i silvestres que, d'una altra manera, estarien condemnades a desaparéixer per falta d'interés econòmic productiu”, en paraules dels organitzadors.
“Des de la Regidoria de Medi Ambient, el Consell Agrari i Aigües de Sueca, hem col·laborat per a poder portar esta exposició a Sueca, tal com era el desig d’AVIVAL. Es tracta d'una mostra de caràcter autonòmic molt important que ha aconseguit, en esta edició, 100 inscripcions més d'expositors que l'any anterior, per la qual cosa s'espera una gran afluència de públic. A més, suposa una oferta d'oci diferent per als nostres ciutadans i ciutadanes”, ha explicat el regidor d'Agricultura i president del Consell Agrari, José Luis Ribera. 
L’exposició, oberta a tot el públic, estarà situada en el recinte situat en l'avinguda Ciutat de Pamplona, número 73. La recepció d'animals tindrà lloc el dimecres 27 i el recorregut dels jutges, ja que s'entregaran premis als millors exemplars, es realitzarà el dijous i el matí del divendres. Per al primer dia d'exposició oberta al públic, divendres que ve 29 de novembre, està prevista la visita d'escolars. L'horari del divendres serà de 16 a 19 hores; el dissabte, de 9 a 14 i de 16 a 20 hores; i el diumenge, de 9 a 14 hores. El preu serà de 2 euros per a residents a Sueca i de 3 euros per a la resta de visitants. 
Els animals seran valorats per jutges procedents de diferents llocs d'Espanya, Bèlgica, Alemanya i Luxemburg; i podran observar-se diferents classes de gallines, grans i nanes, coloms, ànecs i conills.
L'associació AVIVAL està adherida a Fesacocur, Federació Espanyola d'Avicultura, Colombicultura i Cunicultura de Raça, i realitzen una exposició anual en diferents localitats de la Comunitat Valenciana a fi de divulgar esta afició i el coneixement real de les nombrosíssimes races d'aus que cuiden i crien. A més, treballen en la recuperació de les races autòctones, l'increment del nombre d'exemplars i criadors, i el coneixement de les mateixes fora de les nostres fronteres.
Ajuntament de Sueca

 

._000644

._000296