Sueca acollirÓ les I Jornades d'Escacs de la Ribera Baixa

Domingo, 9 de abril de 2023 | e6d.es
• El cap de setmana del 28 i 29 d'abril

._000853 
El cap de setmana del 28 i 29 d'abril, Sueca acollirà les I Jornades d'Escacs de la Ribera Baixa, organitzades pel Club d'Escacs Ribera Baixa amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d'Esport. Fa uns dies tenia lloc la presentació d'este esdeveniment la finalitat del qual és involucrar a la ciutadania i visitants, de totes les edats, interessats en la pràctica d'este esport. “Este club és relativament jove, però, en este temps, ha organitzat moltes activitats en les quals l'Ajuntament sempre ha volgut estar col·laborant. Esperem que, especialment els xiquets, i la ciutadania en general, acudisca i participe en estes Jornades, i anime al club a continuar treballant en esta línia de potenciació dels escacs entre els més xicotets”, ha assenyalat la regidora d'Esport, Celia Beltrán.
Les Jornades oferiran, el divendres 28 a la vesprada, un Torneig infantil que es jugarà en la plaça de l'Ajuntament i tindrà la participació oberta a qualsevol xiquet, xiqueta i adolescent, de fins a 16 anys, de Sueca i d'altres municipis, els quals competiran en 3 categories: sub 8, sub 12 i sub 16. Els tres primers classificats de cadascuna d'elles, podran participar el dissabte 29 en les partides simultànies que s'han organitzat també en la plaça de l'Ajuntament, contra el gran mestre internacional José Carlos Ibarra, primer classificat d'Espanya en escacs ràpids, qui s'enfrontarà a 30 jugadors. El dissabte a la vesprada, el mateix Ibarra oferirà una conferència a la sala B del Centre Municipal Bernat i Baldoví en la qual parlarà sobre com és la vida d'un jugador d'escacs professional.
L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha mostrat la seua satisfacció per l'organització d'estes Jornades sobre un esport que es practica en moltes escoles i que ajuda a exercitar tant la ment. “A més, el fet que es desenvolupe en la plaça de l'Ajuntament, afavorirà una major visibilitat. Esperem que acudisca la ciutadania a contemplar esta competició. Animem al club al fet que, en un futur, se celebren moltes més Jornades com esta. La meua enhorabona per la iniciativa i la meua felicitació a la Regidoria d'Esport i a totes les empreses col·laboradores”.
El colofó de les Jornades serà la presentació del llibre La variant valenciana de la defensa escandinava, obra de dos membres del Club d'Escacs Ribera Baixa, Sergi Núñez d'Arenas i Francisco Rubio, i patrocinat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sueca, la Generalitat i la Federació d'Escacs de la Comunitat Valenciana. “Són les primeres Jornades que fem des del club i esperem que siguen transversals perquè qualsevol persona interessada en este esport puga gaudir-les. Volem agrair la inestimable col·laboració de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament qui, des del primer moment, ha apostat per este esport. I gràcies també a la col·laboració de les huit empreses patrocinadores”, ha assenyalat el membre del club, Sergi Núñez d'Arenas.
Ajuntament de Sueca