Sueca acull la 5a edició de la Carrera 8,5km i Gran Fons 'Trencant barreres per la salut mental'

Sábado, 25 de noviembre de 2023 | e6d.es
• L'objectiu és visibilitzar i normalitzar els trastorns en la salut mental

._000351
Demà diumenge 26 de novembre, Sueca acollirà la 5a edició de la Carrera i el Gran Fons 'Trencant barreres per la salut mental', un esdeveniment esportiu organitzat per la Fundació SASM de Sueca, que atén persones amb malaltia mental, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca a través de la Regidoria d'Esports. Els participants podran triar entre dos circuits: de 8,5 quilòmetres per a la Carrera i de 15 quilòmetres per al Gran Fons. L'eixida, a les 9.30 hores, i l'arribada, es realitzaran en l'Estadi Antonio Puchades. A més, l'organització ofereix la possibilitat que es puga participar també caminant pel mateix recorregut i amb l'eixida a la mateixa hora. 
Les inscripcions, al preu de 9 euros per a la carrera i la marxa a peu, i d'11 euros per al gran fons, es van poder realitzar fins al dimecres 22 de novembre, en la pàgina web de cronorunner.com. Des de la Fundació SASM han volgut agrair el suport de l'Ajuntament, a través de la Regidoria d'Esports, “i el de totes les empreses col·laboradores que han fet possible que la borsa que s'entregarà a cada corredor estiga tan completa, així com l'avituallament a l'arribada a meta. Des de la nostra Fundació, a més, el grup Mental Xef prepararà per a tots els participants un rotllo de catarinetes”, ha assenyalat Gerard Vallespí, treballador de la Fundació SASM i un dels organitzadors de la prova, qui ha aprofitat la presentació davant els mitjans per a animar a totes les persones que encara no hagen realitzat la inscripció, recordant que, en les últimes edicions, es van esgotar les places disponibles. “Volem animar-vos a participar perquè esta no és una carrera normal sinó que trenca barreres per la salut mental i lluita contra l'estigma”, en paraules de Vallespí.
L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha remarcat la importància de complir cinc edicions, “este fet demostra que és una prova consolidada, que té darrere un gran treball i a unes empreses patrocinadores que donen suport a eixe treball. I com no podia ser d'una altra manera, l'Ajuntament també serà ací sempre col·laborant amb esta iniciativa i tantes altres, de diferent tipus, que ens proposa la Fundació. Per això, vull felicitar-los per la seua implicació i la seua constància a l'hora de posar en marxa projectes buscant el benestar de la ciutadania”. L'alcalde ha volgut també animar a la població a participar, no sols per a superar barreres i lluitar contra l'estigma, sinó també pels beneficis que aporta a la salut esta activitat, “augmentar la participació servirà per a incrementar la visibilitat i consolidar definitivament una prova que creix any rere any i que té a Sueca com a protagonista tots els mesos de novembre”.
Per la seua part, el regidor d'Esports, Julián Sáez, ha recordat esta prova com una de les primeres que se li va proposar només es va iniciar la legislatura, “tant la Fundació com l'associació SPORTSA, estan sempre proposant iniciatives d'este tipus i des de l'ajuntament tenim l'obligació d'estar al seu costat en tot el que ens plantegen. Ells millor que ningú coneixen els beneficis físics, psíquics i socials que l'activitat física aporta a la salut mental. I nosaltres, com a institució, el que hem de fer és el mateix que en les anteriors edicions, donar-los suport, fer una crida a la participació i agrair-los tota la labor que realitzen”.
El director de l'Àrea de Salut Mental de la Fundació SASM, David Marqués, ha agraït totes les facilitats que ha brindat l'Ajuntament a la Fundació per a poder desenvolupar l'esdeveniment, marcat ja dins del circuit de carreres populars de la Comunitat Valenciana, “a més, dins de les activitats de sensibilització i lluita contra l'estigma de la Fundació, s'ha convertit en tot un referent, no sols a nivell local sinó també autonòmic”. Marqués ha tingut també paraules d'agraïment per al grup d'Avanç Tècnic d'Esport i Salut Mental de la Fundació que desenvolupa estes activitats esportives i moltes altres. Així mateix, ha finalitzat la seua intervenció animant a la ciutadania a participar, “és un moment d'estar en contacte amb persones que pateixen problemes de salut mental i, per tant, la manera més eficaç d'eliminar l'estigma. Vull animar a tota la població a superar la barrera de les 400 inscripcions de l'any passat i a veure si podem arribar a les 450”.
Ajuntament de Sueca