‘Sucro’, el documental sobre el riu Xúquer es presenta a Cullera i Alzira

Martes, 25 de abril de 2023 | e6d.es
• A Cullera hui dimecres 26 d’abril, a les 19:00 hores, en la Casa de la Cultura, a Alzira demà, a les 19:30 hores
._000472

Bressol Produccions presentarà esta setmana a Cullera i Alzira el seu nou projecte: ‘Sucro’. Un documental que recorre els paisatges naturals i humans que envolten el riu Xúquer des del seu naixement a les muntanyes de Conca fins a la seua eixida a la mar a Cullera.

Justament Cullera és el punt de partida d’esta singular ‘road movie’ fluvial que intentarà descobrir on s’uneix la història  del propi riu i la nostra. Junt a l’embocadura del Xúquer, uns bussejadors descobreixen peces arqueològiques que demostraran l’existència del Portum Sucrone, un important nucli comercial connectat amb altres ports de la Mediterrània. Durant segles hem aprés a conviure amb ell, però el paper estratègic del riu sempre ha sigut un enigma. Fins ara.

Bressol Produccions és un col·lectiu audiovisual format per professionals del sector especialment interessats en el format documental. Alguns dels seus treballs, com ara ‘Famdeterra’ i ‘De nosaltres colors’, han sigut sel·leccionats i premiats a festivals nacionals i internacionals.

Una projecció internacional que es pretén consolidar amb este nou treball i mitjançant una campanya de Verkami iniciada per tal de cobrir els costos de participació en esta xarxa de festivals. La campanya finalitzarà el pròxim 30 d’abril.

Al llarg del mes d’abril s’ha presentat ‘Sucro’ a les diferents localitats que han col·laborat en el documental i que, junt a la Mancomunitat de la Ribera Alta i l’Etno. Museu Valencià d’Etnologia, han fet possible la seua realització. 

Finalitzem este ‘tour’ de presentacions el dimecres 26 d’abril a les 19h a la Casa de la Cultura de Cullera i el dijous 27 d’abril a les 19:30h a la Casa de la Cultura d’Alzira amb la participació dels directors del documental. L’entrada serà lliure fins completar l’aforament.

Bressol Produccions