Sonant Somnis d'Europa, un nou projecte europeu musical a Montserrat

Miércoles, 4 de noviembre de 2020 | e6d.es
• És un intercanvi bilateral amb una trobada transnacional de sis dies que tindrà lloc a Montserrat durant el mes d'abril de 2021

._000694
El passat mes d’abril, des de la Regidoria de Cultura i Projectes Europeus es va presentar davant de l’Agencia Nacional Espanyola (INJUVE) un projecte Erasmus+, Sonant Somnis d'Europa, per tal d’incentivar en la joventut la creativitat i cultura europea, la consciència i democràcia europea, així com l’emprenedoria i innovació social.
El projecte, que ha estat aprovat aquest 28 d’octubre, tindrà una duració de dotze mesos, entre  octubre de 2020 i el 30 de setembre de 2021. Sonant Somnis d'Europa és un intercanvi bilateral amb una trobada transnacional de sis dies que tindrà lloc a Montserrat (València-Espanya) durant el mes d'abril de 2021 i que involucra a joves del grup d'edat de 17 a 30 anys. Els participants (un total de 36 persones) provenen de la ciutat de Łomża, Polònia, i de la ciutat valenciana de Montserrat.
Els objectius del projecte són: sensibilitzar sobre els valors de la ciutadania europea i la participació activa en la vida comunitària, fomentar l'esperit empresarial i la creativitat a través de l'experiència i la formació directa en l'àmbit artístic-musical, adquirir una millor comprensió d'altres cultures i aprendre a debatre i discutir de manera democràtica i respectuosa.
Les activitats abastaran des de sessions a l'aire lliure i activitats pràctiques sobre treball en equip, creació d'empreses, intercanvi del patrimoni cultural, així com una sessió simulada de debat en el consell municipal, visites a empresaris i reunions amb testimoniatges locals.
La pràctica musical col·lectiva permet que les agrupacions musicals siguen un laboratori de participació constructiva de tots els seus membres cap a la concreció de metes i ideals. El projecte reunirà joves per a descobrir la importància d'augmentar l'ocupació en el sector cultural a través de la creativitat, el reconeixement de les arts escèniques com a principals matèries i eines educatives.
Ajuntament de Montserrat

 

._000700

._000728