SOM FOC...
La falla Plaça Germanies ofereix al MUMA l’exposició del pintor Francisco Valencia

Miércoles, 8 de marzo de 2023 | e6d.es
• Va ser delineant i pintor publicitari en l'antiga Cartonajes Suñer

    
._000878 
   
 
 
Les sales del Museu Municipal d'Alzira acullen durant tot el mes de març una mirada retrospectiva al que ha sigut l'obra artística d'un dels més destacats pintors que ha donat aquesta ciutat.

Als seus 86 anys, Francisco València Soler ens ofereix, gràcies a la iniciativa l’Associació Cultural Falla Plaça Germanies i al MUMA, un conjunt de més de cinquanta olis que suposa un compendi de les seues facetes més excel·lents, com són els retrats, els paisatges, la cultura àrab o les escenes costumistes, sempre tractats amb el realisme propi de la seua pintura, allunyada de qualsevol avantguarda.

Francisco València va ser delineant i pintor publicitari en l'antiga Cartonajes Suñer, però als 37 anys va decidir deixar l'empresa per a dedicar-se per complet al món de l'art. Va iniciar llavors una carrera que li va portar a exposar en sales tant del territori nacional com d'Europa i Amèrica. Després de residir durant molts anys a Palència i La Alberca, localitat de Salamanca on té una exposició permanent i se li ha dedicat un carrer, ha retornat recentment a la ciutat d'Alzira, en la qual només ha exposat una vegada, i va ser en 2005.

Aquesta és per tant una excel·lent oportunitat per a apreciar l'obra d'un dels últims exponents de la pintura tradicional valenciana.
Falla Plaça Germanies
 


DES DE SETEMBRE A MARÇ ESTARÀ ENCESA LA TRACA INFORMATIVA EN EL SEIS DOBLE

GRÀCIES A TOTS ELS PATROCINADORS D’ESTA SECCIÓ