SOM FOC…
Diverses comissions d’Alzira, Carcaixent i Sueca opten a algun premi de les Lletres Falleres

Viernes, 10 de mayo de 2024 | e6d.es
• La festa de les Lletres Falleres té lloc hui divendres 10 de maig, a les 19:30 hores, en l’Auditori del Mercat de Cullera

    
._000928
   

Un total de 39 comissions diferents, de catorze localitats, es donaran cita aquest divendres 10 de maig a l’Auditori Municipal de Cullera, on se celebrarà la Festa de les Lletres Falleres, per veure si aconsegueixen algun dels premis que atorga la Federació de les Lletres Falleres als treballs que giren al voltant de llibret.
La falla Plaça Rodrigo del Port de Sagunt és la comissió que parteix amb un major nombre de possibilitats, ja que ha estat nominada a un total de cinc guardons: premis Ortifus (tant a la millor portada com a la Coherència), Climent Mata al millor disseny i maquetació, premi Ü a la millor il·lustració i premi Lletres Falleres al contingut del llibret. A aquest últim també estan nominades altres dues comissions que atresoren quatre nominacions: la falla Arrancapins de València (sumant-li els dos Ortifus, i el Climent Mata) i la falla Raval de Sant Agustí de Cullera (que compta a més amb tres nominacions al premi Mocador al millor assaig).
Per municipis, Xàtiva i Gandia són els que un major nombre de falles aporten entre les nominades. A la capital de la Costera compten amb dobles opcions la falla Sant Jaume (premi Murta al millor microrelat i premi Soler i Godes a millor article) i la falla Avinguda Selgas (premi Mocador i premi Climent Mata local), mentre que a aquest últim guardó també aspiren la falla Raval i la falla Sant Jordi. Abú Masaifa opta també al premi Soler i Godes. Pel que fa a la capital de la Safor, compten amb opcions la falla Rois de Corella (premi COMFET al millor contingut infantil i premi Portal a la millor poesia lírica), Vilanova (Climent Mata), Beniopa (Portal), Sagrada Família Corea (premi Malva al millor poema satíric) i Màrtirs (premi Ü).
A València, a més de l’anteriorment esmentada falla Arrancapins, també compten amb opcions de premi la falla José Maestre “el Cid” (Ortifus Portada i Climent Mata), Plaça Jesús (Mocador i Portal) i la falla Blocs Platja (Soler i Godes). Amb quatre falles nominades compten també Alzira (Cantereries i Plaça del Forn al Murta, Sant Joan a l’Ortifus Portada i Caputxins al COMFET) i Sagunt (Doctor Palos i Adjacents a l’Ortifus Coherència i Luis Cendoya, Santa Anna i La Vila a l’Emili Llueca).
Amb tres comissions nominades estan Silla (falla Reis Catòlics al Murta, falla Port al Soler i Godes i falla Mercat als premis Lletres Falleres, Bernat i Baldoví i Portal) i Tavernes de la Valldigna (falla la Dula al COMFET, falla Passeig a l’Ü i falla Cambro als premis Portal i Malva).
Completen la terna de nominacions Torrent amb dos comissions (falla Cronista Vicent Beguer i Esteve als premis Ortifus Portada, COMFET i Climent Mata i falla Avinguda al premi Malva); i amb una falla Dénia (Saladar a Ortifus Portada i Ortifus Coherència), Carcaixent (Plaça Major al Bernat i Baldoví), Paiporta (falla Plaça Cervantes al COMFET) i Sueca (falla Verge de Sales al Malva).
Lletres FalleresAL LLARG DE L'ANY ESTÀ ENCESA LA TRACA INFORMATIVA EN EL SEIS DOBLE

GRÀCIES A TOTS ELS PATROCINADORS D’ESTA SECCIÓ