Situaciˇ meteorol˛gica a Cullera | Les pluges acumulen 121 litres per metre quadrat fins a les 19.30 hores de hui

Lunes, 19 de noviembre de 2018 | e6d.es
• Davant la millora de la previsiˇ meteorol˛gica, demÓ es reprendran les classes als centres educatius

Jornada molt complicada a Cullera, que ha patit fortes precipitacions amb una acumulació de 121 litres per metre quadrat fins a les 19.30 hores de hui.
El llac de l'Estany s'ha desbordat enaiguant les terres adjacents sense que haja afectat la pedania ni a cap habitatge. La situació està controlada.
El Xúquer s'ha desbordat al voltant de les 13 h parcialment en la desembocadura pel camí de l'Escollera sense que s'haja produït cap afectació destacable. La situació està controlada.
Alguns camins secundaris de zones residencials del Dosser han quedat enaiguats.
 
Estat de les carreteres
1.- Tallada la CV-605 a l'altura del Brosquil en sentit Tavernes de la Valldigna. Encara es pot circular per eixa mateixa carretera des de Cullera fins a la pedania del Brosquil i del Brosquil cap a Cullera. Es demana precaució en la zona del pont de les Vaques.
2.- Tallada parcialment l'avinguda del Marenyet amb avinguda de l'Estany (altura del restaurant El Cordobés). L'accés a l'Estany es pot efectuar pel camí del Mig o Assagador de la Torre.
3.- La Policia Local demana no circular pels camins rurals, molts dels quals han quedat enaiguats en molts trams. Es fa especial esment en la zona del Brosquil i l'Entrada del Piló on hi ha camins totalment enaiguats.
4.- Tallat el camí de l'Escollera.
5.- Esta vesprada (18 h aproximadament) s'ha produït un despreniment de muntanya sobre l'avinguda Joanot Martorell (zona Racó). La ràpida intervenció dels operaris de Serveis Exteriors ha permés la retirada de les roques i s'ha restablit prompte la normalitat.
 
Activitats i instal•lacions
4.- L'activitat educativa i docent ES REPRENDRÀ DEMÀ, 20 DE NOVEMBRE, en atenció a la previsió de millorança de la situació climatològica en haver retirat el 112 el nivell roig de preemergència per risc per pluges.
5.- Les instal•lacions esportives municipals es reobriran demà.
6.- Els parcs i jardins es reobriran demà.
7.- S'ha produït un tall en el subministrament elèctric per una avaria d'Iberdrola en la zona de la Bega. Açò ha obligat a tancar la Casa de la Cultura. S'espera que al llarg del matí del dimarts puguen reobrir-se estes instal•lacions.
Ajuntament de Cullera