Sis detinguts per estafar 60.000 euros a un veí de Cullera

Sábado, 18 de junio de 2022 | e6d.es
• Els autors havien utilitzat el conegut mètode ‘phishing’, amb anterioritat al robatori, per a aconseguir les claus d'accés als comptes bancaris

 

La Guàrdia Civil de València deté a Sevilla a 3 dels responsables d'una estafa bancària, realitzada a través del mètode ‘phishing’, per valor de 60 000 euros, a un veí de la localitat de Cullera. Els fets van tindre lloc a la fi del passat any, quan el denunciant, un veí de la localitat de Cullera, es va donar compte en intentar extraure diners d'un caixer automàtic, que li havien sostret dels seus 2 comptes bancàries un total de 60 000 euros, a través de diverses transferències.
És llavors quan els agents de la Guàrdia Civil de València comencen les investigacions tendents a l'esclariment dels fets, donant com a resultat que els autors havien utilitzat el conegut mètode ‘phishing’, amb anterioritat al robatori, per a aconseguir les claus d'accés i operativitat de la banca en línia del denunciant fent-se passar per la seua entitat bancària. Posteriorment, realitzaven transferències de diners a tercers comptes bancaris controlades per ells.
Després d'una àrdua investigació dels agents, es va esbrinar que els autors havien clonat una pàgina web per a emmascarar la vertadera identitat de l'operació. A través d'aquesta, es reclutaven persones que estigueren disposades a manejar els diners fraudulents provinents de les estafes, per a poder moure'l amb rapidesa una vegada sostret.
Els diners obtinguts es convertia en monedes digitals, Criptomonedes, per a continuar amb la seua dispersió a través de moneders electrònics (wallets), amb l'únic objectiu d'entorpir la labor dels investigadors.Finalment, van ser identificades 4 persones, de nacionalitats espanyola, italiana, polonesa i romanesa, amb residència a Madrid, Sevilla i Barcelona, 3 de les quals han sigut detingudes a Sevilla pel delicte d'estafa bancària.
Les detencions van tindre lloc en els mesos de març, abril i maig: 1 home de 24 anys i de nacionalitat espanyola, 1 home de 30 anys i de nacionalitat italiana, i 1 dona de 24 anys i de nacionalitat romanesa. L'altre autor dels fets encara continua en parador ignorat.
Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Sueca.
E6D | Guàrdia Civil