Set detinguts per cometre diversos robatoris en Benifaió, Carlet, Massalavés, l’Alcúdia i altres localitats valencianes

Jueves, 9 de junio de 2022 | e6d.es
• 6 homes i 1 dona, de nacionalitat romanesa, d'edats compreses entre 18 i 30 anys

 

La Guàrdia Civil de València desarticula un grup criminal que es dedicava a cometre robatoris en diferents localitats de la Comunitat Valènciana, aprehenent material per valor de 35.000 euros.
La Guàrdia Civil de València, en el marc de l'Operació ‘STATII’, ha desarticulat un grup criminal amb la detenció dels seus integrants, entre ells el cap de l'organització i la seua dona, que actuava per diferents localitats de la Comunitat Valenciana: Canet d'en Berenguer, Sagunt, El Puig, Betxi, L’Alcúdia, Benifaió, Carlet, Benetússer i Massalavés.
Les investigacions van donar principi després de la recepció de diverses denúncies per robatoris amb escalament en habitatges i en establiments públics, els quals es realitzaven durant el dia i amb els habitants i treballadors, respectivament, en el seu interior.
La majoria dels vehicles utilitzats per a la comissió d'aquests delictes eren vehicles ranxeres de gran cilindrada, així com vehicles amb el volant a la dreta, procedents d'Anglaterra.
Després de la recepció de diverses denúncies amb el mateix modus operandi, això és, robatoris en habitatges i establiments públics durant el dia, es procedeix a donar inici a les investigacions per part de la Guàrdia Civil, que conclouen amb la localització i identificació de tots els autors i els seus vehicles.
El grup criminal actuava amb una perfecta coordinació, ja que mentre un d'ells cometia el fet delictiu, la resta realitzava missions de vigilància i contravigilància.
Després d'un seguiment realitzat a alguns dels integrants d'aquesta organització, finalment es va realitzar la detenció dels mateix durant la comissió in fraganti d'un robatori en la localitat de Massamagrell, sent detinguts tots els integrants.
S'ha procedit a la detenció de 7 persones: 6 homes i 1 dona, d'edats compreses entre 18 i 30 anys i de nacionalitat romanesa, als quals se'ls imputen els següents delictes: permanència a grup criminal, robatori amb força, furt i contra la seguretat col·lectiva, ja que compartien imatges en les seues xarxes socials realitzant conduccions temeràries a velocitats superiors a 225 km/hora, virolles i derrapatges.
Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 4 de Sagunt.
E6D | Guàrdia Civil