Segons Més Algemesí, l’equip de govern “perdona” una taxa de 1.000€

Lunes, 30 de diciembre de 2013 | e6d.es
• Una vegada més l’equip de govern descura els interessos de tots els ciutadans per afavorir interessos privats

._000252
L’Ajuntament adjudicà, el passat dia 4 de desembre, “la cessió d’ús privatiu de la sala polivalent del centre polivalent Verge de la Salut, per a la celebració d’un esdeveniment extraordinari del dia 31 de desembre 2013” a l’oferta més avantatjosa, en aquest cas per 4.020€. Tal i com es pot comprovar en la citació textual, l’autorització és per al dia 31 de desembre.
Com és obvi, l’ús de la sala per al cotilló de Cap D’Any implica utilitzar-la tant el dia 31 de desembre com el dia 1 de gener de 2014. L’ordenança fiscal 3.8.7, que estableix les taxes per a l’ús del Centre Polivalent indiquen en el seu article 3r. punt C.1 que, a excepció dels dies 5 de gener i 31 de desembre, la resta de dies cal pagar 1.000€ pel seu ús.
Així doncs,  allò que les arques públiques han d’ingressar per l’ús de la Sala Polivalent són els 4.020€ pel dia 31, més 1.000€ pel dia 1 de gener. Aquest matí aquest regidor ha estat en l’Ajuntament i ha preguntat en diversos departament si s’havia sol•licitat l’ús de la Sala per al dia 1 de gener i si s’havia abonat a taxa, i no es tenia constància.
Cal recordar que l’equip de govern és qui ha elaborat l’ordenança fiscal que està en vigor i que és perfetament coneixedor de la norma. Per evitar confusions la seua obligació hagués estat advertir o recordar a l’empresari guanyador que, a més dels 4.020€, devia fer front a l’abonament de 1.000€ per l’ús de la sala el dia 1 de gener. Ningú pot ignorar que l’autorització emesa, autoritza a utilitzar la Sala el dia 31 de desembre i que per a fer ús d’ella el dia 1 de gener calia sol•licitar-ho per la via ordinària, tal i com estableixen les ordenances municipals que ells han aprovat.
L’obligació de l’equip de govern és fer complir la normativa que ell ha elaborat i cobrar la taxa de 1.000€, ja que altrament estaria actuant en contra dels interessos de tots els ciutadans. No cobrar la taxa implicaria, per part dels responsables polítics i/o tècnics, actuar de manera dolosa per a les arques públiques, condonant irregularment el pagament d’una taxa que estan obligats a cobrar, ja que es tracta d’una empresa privada qui està fent ús d’un bé públic, i no cap associació sense ànim de lucre.
MÉS ALGEMESÍ farà un seguiment del tema en els següents dies per tal que, qui pertoque, ingresse eixos 1.000€ a les arques públiques. Denunciem públicament que fins ara l’equip de govern, que és a qui li pertoca exigir aquest pagament, no haja fet, que ens coste, cap gestió al respecte i que no haja estat a l’aguait per recaptar eixos diners per a la hisenda municipal. Dissortadament aquest exemple és una mostra més de, com el seu objectiu no és vigilar per allò públic, sinó posar allò públic al servei dels beneficis de l’empresa privada, tal i com han demostrat reiteradament en el tema del pàrquing i l’ORA. No cal dir que, el simple fet de posar unes instal•lacions de 1.000m2 per un poc més del que costa el lloguer d’una carpa de 300 m2, implica fer competència deslleial al sector de les sales de banquets i restaurants, ús que ens sembla totalment reprovable.
Siga com siga cap polític municipal pot deixar de fer la seua funció sense incórrer en responsabilitats administratives i/o judicial i per això MÉS ALGEMESÍ espera que en els proper dies es produisca l’ingrés dels 1.000 per fer ús de la Sala el dia 1 de gener o d’altra manera caldrà parlar d’amiguisme i “xanxullos”.
MÉS ALGEMESÍ