Segons el PSPV de Cullera: "Sanjuán (PP) ha triplicat el deute municipal des que governa"

Jueves, 27 de marzo de 2014 | e6d.es
• Mayor qualifica de "mentider compulsiu, manipulador i mal gestor" al primer edil
._000270
El portaveu municipal dels Socialistes de Cullera, Jordi Mayor, ha recordat hui les dades de la liquidació del pressupost de 2003, segons els quals des de llavors el deute municipal de la població quasi s'ha triplicat. Cal recordar que en eixa data l'actual alcalde, Ernesto Sanjuán (PP), va accedir de nou al poder de la mà del Bloc Nacionalista Valencià, component principal de Compromís, i Unió Valenciana. D'acord amb les xifres facilitades, fa onze anys Cullera tenia un deute bancari de 13.389.686 euros, mentre que actualment esta xifra ascendix a 37.468.272. A més a més, en aquell moment les factures pendents de pagament sumaven 1.078.092 euros, mentre que l'any passat esta quantia era més de quatre vegades major, 4.600.000 euros. En global, el deute municipal del 2003 pujava a 17.467.778 euros (13,3 deute bancari, 3 d'operació de tresoreria i 1 milió en factures) en un context econòmic favorable i d'alts ingressos municipals, mentre que en l'actualitat la xifra es dispara fins als 45.468.595 euros (37,4 de deute bancari, 2,5 de l'ICO 3 i 4,6 en factures), en una situació de descens alarmant dels ingressos municipals, taxa rècord d'atur i estancament del sector turístic local. Així mateix, en 2003 Cullera tenia un romanent de tresoreria positiu de 408.132 euros enfront del romanent negatiu de -1.984.532 de l'exercici 2013. L'estalvi net -la diferència entre ingressos i despeses- de l'últim exercici de govern socialista juntament amb APC va ser de +779.026 euros, mentre que l'any passat es va registrar un dèficit de -311.573 euros.

«Mentider compulsiu i manipulador»
Major ha tret a la llum estes dades després que durant el passat ple ordinari de març, celebrat el dilluns, Sanjuán es desentenguera de l'actual deute municipal i acusara a l'últim govern socialista de Cullera d'haver generat un deute de 26 milions d'euros, que mai va existir.
El líder de l'oposició ha desmuntat la farsa de Sanjuán, al que ha acusat de «mentider compulsiu,  manipulador i mal gestor». «No té suficient amb ser el pitjor alcalde de la història recent de Cullera, sinó que a més es dedica a enganyar deliberadament i de forma constant els ciutadans perquè és l'única cosa que li queda per a tractar de defensar la seua nefasta gestió que ha portat a les arques municipals de Cullera a una situació de ruïna absoluta», ha assenyalat.
Jordi Mayor ha recordat que Sanjuán «va mentir en eleccions prometent que anava a fer al Manhattan donant milers de llocs de treball, quan sabia que no podia ser; va mentir amb anterioritat negant el deute que els socialistes denunciàvem reiteradament, fins que va venir el Ministeri d'Hisenda de Montoro i li va traure els colors; va tractar de manipular les xifres de l'atur per a fer-nos creure que a Cullera la taxa és baixa, quan és la més alta de la comarca en ciutats de més de 20.000 habitants, i ara torna a eludir les seues responsabilitats en la gestió de l'economia de l'ajuntament, quan les xifres deixen ben clar que ell i el seu govern són els únics responsables del forat econòmic actual».
«Els cullerencs mereixen un govern honrat, preparat per a traure a la ciutat de la seua actual situació i que els diga sempre la veritat i no els use per a enganyar-los i manipular-los com fa l'actual executiu municipal», ha conclòs.
PSPV-PSOE Cullera