Segons Compromís Sueca, 'en la Regidoria de Festes no es pressuposten algunes partides al 100% de la despesa prevista'

Viernes, 2 de agosto de 2019 | e6d.es
• Sinó que s’aprofita la liquidació del romanent de tresoreria per a reomplir aquelles que han quedat insuficientment dotades

._000639
Al Grup Municipal de Compromís per Sueca ens han sorprés molt les declaracions que ha fet sobre els pressupostos de Festes la nova regidora delegada, la senyora Gemma Navarro. Pot ser siga per la seua inexperiència, o perquè no ha rebut la informació de les seues companyes i companys de govern que sí que han gestionat esta competència, però afirmar alegrement que no hi havia prou diners a les partides corresponents és ignorar el “modus operandi” d’este ajuntament des de fa moltes legislatures. Mai no es pressuposten algunes partides al 100% de la despesa prevista, sinó que s’aprofita la liquidació del romanent de tresoreria per a reomplir aquelles que han quedat insuficientment dotades.
Podem discutir si el procediment és molt correcte o no, però que és la forma habitual de procedir no ho pot negar ningú. No ho pot negar, per exemple el senyor Dimas Vázquez, que sent regidor de Festes en la legislatura 2011-2015, en 2015 va fer, no una, sinó dos modificacions de crèdit en la esmentada partida.
També ens sorprén la quantitat que troba a faltar la senyora Navarro, ni més ni menys que més de 200.000€ (eixa és la modificació de crèdit que demana), quan segons els càlculs de l’anterior regidor de Festes, Voro Giménez, calien poc més de 100.000€ per a enllestir unes festes dignes. En què gastaran els altres 100.000€? Si quan aprovàrem els darrers pressupostos a l’oposició els semblaven massa diners el que s’havia consignat en Festes, com és que ara doblen el que faltava?
L’altre tema és el recinte firal. Com és normal, l’anterior equip de govern comptava amb condicionar-lo adequadament quan vinguera el cas. No oblidem que es tracta d’un solar cedit en precari, que no hi ha un acord ferm de cessió a llarg termini. I com diuen a Sueca, obrar en casa d’altre...
La redacció de la nota de premsa que llançà el gabinet municipal era prou confusa per a que alguna persona entenguera que l’adequació necessària per a enguany era de 200.000€, una barbaritat tenint en compte que la inicial fou inferior a 100.000€. I, a més a més, este govern només consigna vora 30.000€ amb eixa finalitat. S’ha volgut crear confusió barrejant unes xifres inexactes per acusar a l’anterior govern de no usar adequadament els fons públics?
Tenim moltes mostres de la bona gestió econòmica que ha dut este Ajuntament de 2007 a 2019, i això ho sap el poble. Des de l’oposició, mantindrem la guàrdia alta per a denunciar les falsedats que proclame el nou govern.
Grup Municipal Compromís per Sueca 

 

._000642

._000660

._000681