Sancionen a l’Ajuntament de Carlet per abocaments d'aigües residuals

Lunes, 3 de febrero de 2020 | e6d.es
• Segons el PP, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha procedit a sancionar a l’Ajuntament de Carlet per la seua nefasta gestió

._000746
Es tracta de dos expedients d’incoació per superar els límits en Clorpirifós i per abocaments d'aigües residuals, en el que en els dos casos s’ha procedit a sancionar a l’Ajuntament de Carlet. La Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha procedit a sancionar a l’Ajuntament de Carlet per la seua nefasta gestió en gestió d'aigües residuals al 2018 i 2019. Es tracta de dos expedients sancionadors que sumen 19,755,09€ entre multes i indemnitzacions i que tindrà que fer front les arques municipals.
En el primer cas, s’ha procedit a sancionar a l’Ajuntament de Carlet amb 10.616,33€ per haver superat els valors límit d'emissió del compost de clorpirifós al nostre terme municipal. A més a més, també se li obliga a pagar 3.184,90€ en concepte d'indemnització de danys i perjudicis causats al domini públic hidràulic. Este component utilitzat com a insecticida no ha sigut correctament tractat a la planta potabilitzadora de Carlet, i el seu vessant al Riu Magre ens va a costar a tots els carletins vora 15.000€.
En el segon cas on la CHJ ha sancionat a l’Ajuntament de Carlet, s’imposa una multa de 5.000€ a l’Ajuntament de Carlet per efectuar abocaments de aigües residuals procedents de la xarxa de pluvials al riu Magre sense disposar de les autoritzacions administratives corresponents. En este cas, també s’afegix 953,86€ també en concepte d'indemnització de danys i perjudicis. La CHJ ha tingut en compte que l’Ajuntament de Carlet no ha complit en el que s’establix en la Llei de Aigües i ha procedit a castigar la infracció realitzada.
La mala gestió de la Sra. Ortega en matèria de gestió d’aigües residuals ens va a costar a tots els Carletins quasi 20.000€. Per això resulta sorprenent que la Sra. Ortega traga pit assegurant que ha evitat una multa de 2.500€ del a CHJ d’un expedient de fa més de 20 anys. A més a més, afirma que la multa d’est expedient de fa 20 anys, ara sols és de 100€ i no els 2.500€ inicials, però desconeguem el cost dels treballs que està realitzant l’Ajuntament de Carlet per a haver pogut realitzar la rebaixa en la multa imposada.
Per este motiu, demanem a la Sra. Ortega es pose a treballar per a evitar que fets com els ocorreguts en 2018 i 2019 no tornen a ocórrer, perquè la seua nul•la gestió ens costa milers d’euros a tots els carletins. Com es habitual en la Sra. Ortega, ha utilitzat les xarxes socials de l'Ajuntament per a fer política barata amb un tema on el que deuria fer és treballar i gestionar per a que la seua incompetència manifesta no ens coste diners a Carlet.
PP Carlet


OFICINES RECOMANADES DE CAIXA POPULAR A LA RIBERA


        

        
._000006