Reclam Editorial presentà 'L’home dels pinzells' a Sueca

Jueves, 16 de noviembre de 2017 | e6d.es
• 'Una publicació que ens apropa la trajectòria de Conrado Meseguer'

._000006
L’escola d’arts plàstiques Escultor Beltran va albergar el passat dimarts, 14 de novembre, la presentació del llibre il•lustrat “L’home dels pinzells”, editat per Reclam Editorial. Una publicació que amb estima i senzillesa ens apropa la trajectòria d’una de les persones que més representa el poble de Sueca; Conrado Meseguer.
El dia escollit no va ser aleatori. 14 de novembre, l’aniversari del mestre. El lloc tampoc es va triar a l’atzar; la que al llarg de gran part de la seua vida va ser la seua casa. La festa va ser ben grossa; més d’un centenar de persones acudiren a recordar a Conrado entre riures i llàgrimes. Es contaren anècdotes i històries mil, sempre amb el somriure a la cara i el bon humor de Conrado a la memòria.
A la presentació del llibre va intervindre Laura Granell, directora de Reclam Editorial; l’editorial encarregada de portar endavant aquesta publicació. Toni Llopis, professor de secundaria del Col•legi Luis Vives de Sueca i professor d’art a l’Escola Escultor Beltran, d’on va ser director durant alguns anys i on va compartir aules i pinzells amb Conrado. Toni ha estat l’encarregat de redactar el text, donar-li forma a un sense fi d’anècdotes, històries i vivències amb el mestre que s’han hagut de treballar i polir per tal de recopilar l’essència d’una vida única i contar-la en les pàgines del llibre “L’home dels pinzells”. Paco Roca, il•lustrador i dibuixant d’essència fallera ha estat l’encarregat de posar color a les paraules de Toni. També va intervindre Vicent Baldoví, Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sueca, així com la filla de Conrado Meseguer, qui en nom de la família va mostrar agraïment de cor per la gran tasca realitzada en favor del seu pare.
Conrado va dedicar els seus últims anys a engrandir la seua obra més representativa: la Fundació Salvador Tatay Meseguer; una fundació que ajuda a xiquets i xiquetes malalts. Des de Reclam han volgut seguir la seua estela, i per això el 10% dels beneficis que genere el llibre, que es pot adquirir a la Llibreria Arts i la llibreria Sant Pere, es destinarà a la Fundació Salvador Tatay Meseguer per tal de que l’obra de Conrado no deixe mai de fer-se gran.
Conrado va fer de Sueca el seu millor llenç, i de ben segur que allà on estiga continuarà pintant haques i paelles com mai ningú les ha pintat, sempre amb Sueca i el seu arròs de fons, tan orgullós de la seua terra com nosaltres ho estem d’ell.
Reclam Editorial