Rafelguaraf treballarŕ per implementar una política fiscal ecolňgica

Martes, 9 de marzo de 2021 | e6d.es
• Amb incentius fiscals per canviar a fonts d’energia més sostenibles

._000006
En la present legislatura desde el consistori es treballarà per implementar una política fiscal ecològica amb incentius fiscals per canviar a fonts d’energia més sostenibles. Al inici del present 2021 amb l’aprovació dels pressupostos municipals, es va incloure una bonificació del 50% en el impost del IBI per als propietaris d’habitatges que instal•len sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de la energia provinent del sol. Aquesta bonificació tindrà una durada de 5 anys. Dins d’aquesta política d’incentius fiscals en gener de 2021 va entrar en vigor la bonificació del 75% del tribut per a vehicles elèctrics híbrids (HEV), elèctrics endollables (PHEV), vehicles elèctrics de bateria (BEV) i vehicles amb propulsió amb gas natural, tant si son híbrids com si no ho son.
Per seguir amb aquest camí el Ajuntament de Rafelguaraf a estat elegit per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per participar en el Projecte LOCAL4GREEN+, en paraules del Regidor de Medi Ambient, Paco Beltrán, “participar en aquest projecte permetrà aconseguir als contribuents uns beneficis fiscals, conjuntament amb fomentar la implicació del sector privat en energies renovables i promoure altres sectors clau per a la transició ecològica. Es una continuïtat a la nostra línia de treball de premiar a les persones i empreses que influeixen positivament amb el medi ambient”.
Aquest projecte compta amb nou localitats de la Comunitat Valenciana que participaran com a municipis pilots, com son: Altea, Quart de Poblet, Pedreguer. Albalat dels Sorells, Burjassot, Dénia, Meliana i Monforte del Cid. L’alcaldessa de Rafelguaraf, Rafaela Aliaga, valora “ molt positivament l’oportunitat que ens dona poder participar en aquest projecte de caràcter internacional al reunir a socis de Portugal, Itàlia, Grècia i Xipre”.
Ajuntament de Rafelguaraf


._000472

._000779