Quatre fases per a una desescalada del confinament, on es contempla obrir xicotets locals i terrasses

Martes, 28 de abril de 2020 | e6d.es
• S’iniciarŕ a partir de l’11 de maig

._000410


._000565

El president del Govern Pedro Sánchez ha anunciat que el pla de desescalada del confinament del COVID-19 es farà en quatre fases, amb una primera que permetrà des del 4 de maig l'obertura de xicotets locals i establiments amb cita prèvia.
En la següent fase, que s'iniciarà l'11 de maig, es permetrà l'obertura del comerç minorista, excepte el que es trobe en els centres comercials, en una fase en la qual les persones majors tindran un tracte preferent.
El president ha anunciat que serà "gradual" i "asimètric" entre els diferents territoris i amb 4 fases en funció de l'evolució de pandèmia.
En la fase zero es permetran "xicotet moviments d'activitat econòmica", amb l'obertura de xicotets locals i establiments amb cita prèvia per a l'atenció individual de clients, com per exemple l'obertura de restaurants amb servei de menjar per a portar a domicili, sense consum en local i amb la "màxima" protecció, o l'obertura d'entrenaments individuals i entrenament bàsic de lligues professionals.
Amb la fase 1, que s'iniciarà l'11 de maig, es produirà l'inici parcial d'activitats, amb l'obertura del xicotet comerç amb condicions concretes de seguretat, excepte els centres o grans parcs comercials.En esta fase es recull l'obertura de terrasses en la restauració amb una limitació de l'ocupació del 30% i en hostaleria una fase inicial d'obertura excloent les zones comunes i amb determinades restriccions fixades per Sanitat.
Per a la fase 2 es contempla l'obertura de l'espai interior de locals amb un aforament d'un terç i solo per al servei de taules, l'inici del curs escolar al setembre i la represa de la caça i pesca esportiva.
També tornarà l'oci i la cultura, amb cinemes, teatres i auditoris amb butaques numerades i la limitació d'aforament a un terç, i activitat de monuments i exposicions, conferències amb un terç d'aforament, al mateix temps que es podran celebrar actes i espectacles culturals amb menys de 50 persones.
E6D


 

._000672

._000633

._000681