Quasi 200 veïns d'Almussafes s'activen la targeta per a traure aigua de la font en un sol dia

Martes, 26 de febrero de 2013 | e6d.es
• Tan sols els empadronats en la localitat tenen accés al servici de dispensació d'aigua potable

Durant el matí d'ahir dilluns dia 25, el consistori d'Almussafes va activar el programa d'automatització que autoritza la utilització del servici que brinda la font desnitrificant del municipi tan sols als empadronats. Més de 170 veïns i veïnes majors de 18 anys es van desplaçar durant la jornada d'ahir al pavelló poliesportiu per a accedir a la targeta que els permet continuar disfrutant gratuïtament del servici de dispensació d'aigua potable per al consum humà, que l'ajuntament va inaugurar l'any 1998. 
Un funcionari del propi ajuntament està atenent personalment els usuaris de la font, per a explicar-los la posada en funcionament del programa de control, així com les normes que regixen el servici de dispensació i la necessitat disposar de la targeta preceptiva.
La instal•lació dels dispositius mesuradors d'aigua en el nucli urbà durant el passat any 2012 i la consegüent eliminació de la gratuïtat del servici d'abastiment d'aigua potable, ha sigut el detonant perquè el consistori municipal haja apostat per controlar també l'ús que es realitza diàriament de la font desnitrificant per part dels visitants forans. “Diàriament són molts els veïns d'Almussafes i d'altres localitats veïnes els que es desplacen fins a la font d'Almussafes per a obtindre grans quantitats de la nostra aigua potable, que compta amb un nivell de nitrats que oscil•la entre els 32 i els 35 mil•ligrams per litre, la qual cosa des del punt de vista sanitari es considera de gran qualitat”, argumenta el president de la corporació, Albert Girona.
Durant una dècada i un lustre, tots s'han beneficiat gratuïtament d'este servici, ja que la població no disposava de comptadors d'aigua i era el propi ajuntament el que assumia anualment el pagament del consum domiciliari d'aigua de tot el nucli urbà, inclòs el cost de manteniment de la font desnitrificant.
Les circumstàncies han variat en els últims mesos, per la qual cosa en l'actualitat la font ja té en funcionament els lectors que automatitzen el consum i que ho limiten a 300 litres per habitant i mes, “un volum que considerem cobrirà àmpliament les necessitats nostres veïns, els quals continuen utilitzant l'aigua de la font desnitrificant de manera gratuïta”, conclou l'alcalde. 
Ajuntament d'Almussafes