Quaranta jubilats i pensionistes d'Almussafes s'informen sobre aspectes legals en una conferčncia

Lunes, 12 de octubre de 2015 | e6d.es
• La Llar del Jubilat del municipi va acollir la segona xarrada d'aquest cicle impulsat per la Diputació de Valčncia i dirigit als majors

._000350
El cicle de conferències per a la tercera edat iniciat al setembre a Almussafes prossegueix el seu recorregut amb èxit en reunir  a 40 persones en la Llar del Jubilat de la localitat. En aquesta ocasió, els assistents van conèixer com estan regulats els seus drets i les eines que estan a la seua disposició per a fer-los valdre si consideren que han sigut vulnerats.
Entorn a 40 jubilats i pensionistes d'Almussafes van assistir a la conferència promoguda per la Diputació de València ‘Protecció Jurídica dels majors‘, emmarcada en el cicle iniciat en el mes de setembre pel departament de Benestar Social de la localitat i amb el qual es pretén mantenir informats als jubilats sobre qüestions que afecten al seu dia a dia. L'advocat Manuel Corredor Sanchis, va explicar als presents la legislació vigent en matèria d'autonomia personal del major i les eines jurídiques que estan al seu abast si detecten que els seus drets no s'estan complint.
Així, es van plantejar temes com l'abandó dels pares per part dels seus fills, les herències i altres temes relacionats amb aquest àmbit i l'expert va exposar les eines que aquest col•lectiu té per a defensar-se. Així, va exposar la normativa i els va recordar que poden interposar una denúncia per a iniciar un procés, que pot anar per la via civil o per la penal. A més, els va instar a prendre mesures si observen que algú del seu voltant està patint alguna d'aquestes situacions sense cap por “doncs les denúncies poden ser completament anònimes”.
El públic, que va participar activament quan es va obrir el torn de preguntes, va interpel•lar al ponent sobre la saturació que viuen els jutjats valencians. Per a Corredor, “aquesta qüestió, efectivament, ralenteix tots els processos, i açò que en la nostra província comptem amb més de 20 jutjats civils i 18 penals”.
La regidora de la Tercera Edat, Paqui Oliver, que va estar present en l'acte, es va mostrar molt satisfeta per la gran assistència obtinguda amb aquesta iniciativa, “mostra que els nostres majors estan interessats a conèixer de la mà d'especialistes aspectes de gran importància per a les seues vides”.
Ajuntament d'Almussafes