Prop de 25 alumnes de batxillerat de Benicull i Polinyà de Xúquer es queden sense transport escolar

Miércoles, 26 de septiembre de 2018 | e6d.es
• Els alcaldes de les localitats s’indignen davant la resposta de Conselleria de proposar que els alumnes vagen 2,5 quilòmetres per carreteres a peu cada dia

._000562

._000517
Al voltant de 25 alumnes de secundària, dotze de Benicull i uns tretze de Polinyà de Xúquer, s’han quedat sense transport escolar per anar a l’Institut d’Albalat en el curs 2018-2019. Segons l’alcaldessa de Benicull Amparo Giner, “esta possibilitat podia arribar, ja que sabem que el trans-port dels alumnes de secundària estava condicionat des de la construcció i la posada en marxa de l’institut, ja fa onze anys”.
“La sorpresa ha arribat el primer dia de l’inici d’este curs, en el moment en el qual es prohibix la pujada a l’autobús dels alumnes de secundària de les localitats de Polinyà de Xúquer i Benicull, sense anunci previ i sense cap tipus d’alternativa o solució a esta problemàtica”, senyala l'alcaldessa.
Davant la problemàtica sorgida, l’alcaldessa de Benicull Amparo Giner; l’alcalde de Polinyà de Xúquer Òscar Navarro; l’alcaldessa de Llaurí Ana González; la regidora de l´Ajuntament de Corbera Mentxu Balaguer, el director de l’institut i el cap d’estudis concerten una reunió amb Conselleria i són rebuts pel subdirector territorial José Manuel Francés.
Segons Amparo Giner, “des d’un primer moment ja ens comuniquen que la decisió és inamovible i que hi hauran de buscar algun tipo d’alternativa; proposant de forma seriosa que els alumnes acudisquen cada dia a peu a l’institut, ja que molts alumnes ho fan als instituts de la capital”.
Tant l’alcalde de Polinyà de Xúquer Òscar Navarro, com l’alcaldessa de Benicull Amparo Giner denuncien “la falta de tacte i la proposta formulada pel subdirector territorial José Manuel Francés, que convida als alumnes a jugar-se la vida cada dia a través de les carreteres de la comarca fins a arribar al seu institut”.
Les primeres autoritats de les localitats afectades poden entendre el desconeixement per part del subdirector de quin és realment el trajecte que han de realitzar els alumnes, però “estem disposades a realitzar-lo, acompanyats per patrulles de la Guàrdia Civil, i gravar el recorregut diari perquè en Conselleria puguen observar el perill que comporta i el destarifo que suposa la seua desbaratada proposta”, assegura Amparo Giner.
E6D