Prop de 1.200 nous casos de cāncer diagnosticats a l'Hospital de la Ribera al llarg de 2021

Viernes, 4 de febrero de 2022 | e6d.es
• Els cāncers de mama, pulmķ i cōlon representen el 64% de tots els tumors diagnosticats
._000606 

._000690
L'Hospital Universitari de la Ribera ha diagnosticat un total de 1.176 nous casos de càncer en 2021. Així ho ha donat a conéixer el Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital d'Alzira amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, que se celebra hui, 4 de febrer.
Dels casos que el centre alzireny ha detectat l'any passat, els de mama, pulmó i còlon representen el 64% de tots els tumors diagnosticats, sent el càncer de mama el més prevalent, amb un 26% dels casos, seguit del de pulmó, amb un 20% dels casos, i de còlon, amb un 18%.
Actualment, l'Hospital de la Ribera compta amb un índex de curació global del 60% dels casos, superant el 80% en determinats tumors, com el càncer de mama o de pròstata.
Segons la cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital de la Ribera, Dra. Teresa Taberner, “en els últims anys s'ha produït un lleuger increment dels casos diagnosticats; això es deu, principalment, a dues raons: d'una banda, existeix una major esperança de vida i l'edat és un clar factor de risc i, per un altre, els programes de prevenció i detecció precoç ens permeten localitzar els tumors en fases més primerenques i ser més eficaces en l'abordatge oncològic”.
En este sentit, la Dra. Taberner ha explicat que les mamografies i citologies periòdiques en la dona, les revisions de pròstata en l'home i la recollida de mostres de femta en majors de 50 anys, “són fonamentals per a anticipar-nos en els diagnòstics perquè ens permeten iniciar com més prompte millor els tractaments i continuar augmentant, d'esta manera, els índexs de supervivència”.

La prevenció, la millor medicina
En paraules de la Dra. Taberner, “a més dels programes de detecció precoç i del diagnòstic primerenc, és fonamental també la participació de la mateixa persona en la pràctica d'un estil de vida saludable, la qual cosa pot arribar a reduir fins a un 40% les probabilitats de patir un càncer”.
“No fumar, portar una alimentació sana i rica en fibres vegetals i baixa en greixos, evitar l'obesitat i practicar exercici físic habitual, són hàbits que ajuden a previndre un procés oncològic”, ha destacat la cap del Servei d'Oncologia Mèdica.
Igualment, evitar exposar-se al sol per temps prolongat (especialment persones de pell blanca o sensible), controlar el consum de begudes alcohòliques o evitar l'exposició a radiacions (Raigs X, etc.), són unes altres de les recomanacions que recalquen els especialistes.
“Els índexs de curació actuals obrin una porta a l'esperança per a guanyar la batalla a una malaltia que s'ha convertit en una de les principals causes de mortalitat en la població de la comarca”, ha conclòs la Dra. Taberner.

Celebració a l'Hospital de la Ribera
Amb motiu de la celebració del Dia Mundial contra el Càncer, l'Hospital Universitari de la Ribera, ha sol·licitat als seus seguidors en xarxes socials que feren arribar missatges als pacients oncològics.
Del total de missatges rebuts, una selecció s'ha exposat a l'Hospital de Dia del centre hospitalari, on els han poguts llegir pacients i professionals, destinataris directes d'estos missatges. Durant el cap de setmana, podrà veure's este panell al vestíbul principal de l'Hospital d'Alzira.
Hospital Universitari de la Ribera ._000759
._000647