Projecte col·lectiu per a la lluita contra la violència de gènere a Alberic

Miércoles, 18 de noviembre de 2020 | e6d.es
• A propòsit de la celebració, el pròxim dia 25, del Dia Internacional d'Eliminació de la Violència Masclista
._000472
Alberic lluita contra la violència contra la dona. A propòsit de la celebració, el pròxim dia 25, del Dia Internacional d'Eliminació de la Violència Masclista, l'Ajuntament que dirigeix Toño Carratalá (i que compta amb Isabel Beta a la direcció de la Regidoria d'Igualtat) va activar fa mesos diferents accions que culminen estos dies, amb la implicació de diversos elements socials, cas de l'alumnat dels centres educatius locals. El fet és que ja ahir es van instal·lar diferents motius en forma de frase a les escoles i l'institut local, amb lemes dissenyats per les i els alumnes que criden per la igualtat entre gèneres i contra la violència que pateixen les dones pel mer fet de ser-ho. La regidoria va iniciar una espècie de concurs a través del qual ha seleccionat les frases més eloqüents i que clamen amb “Estima’t, no podran amb la teua”, “No vull sentir-me valenta, vull sentir-me lliure o “Jo decidisc amb qui, jo decidisc com, jo decidisc quan”.
Per part seua, entre el 23 i el 30 de novembre, l'Antic Ajuntament d'Alberic acollirà l'exposició “Pioneres de la Pau. Dones laureades amb el Nobel de la Pau”, que presenta els criteris fonamentals en la filosofia dels Premis Nobel de la Pau, i a través de l’exemple de les dones guardonades, mostra per què els valors de la convivència mereixen l’esforç personal de tot el món, sense importar les diferències que ens separen. Cadascuna d’elles és un valuós testimoniatge sobre conflictes de la història contemporània de la humanitat, i dels esforços per solucionar-los des de la perspectiva de la pau, al mateix temps que constata la importància del paper de la dona en aquests processos.
A més, l'institut Consuelo Aranda serà la seu on s’interpretarà el dia 26 de novembre l'obra de teatre "Creatives en l'atur"; una activitat artística que transmet diferents valors per a fomentar la igualtat de gènere a través d'un recorregut per la història de la dona. D'igual manera, la representació inclou contingut pedagògic per a destacar diferents figures femenines rellevants i oblidades. Per la particular situació de la Covid-19 i per evitar massificacions estan previstes tres sessions. El consistori alberiqueny també ha dut a terme diferents moviments simbòlics, per exemple amb la decoració de diversos bancs urbans amb els colors violetes que representen la lluita per la igualtat de gèneres. També s'han establit senyals que reprodueixen a les de trànsit però amb lemes feministes. Segons la regidora Isabel Beta: “La lluita contra la violència masclista és un combat cultural, contra estructures que durant dècades han permés que a la dona se la veja com el “sexe feble”. I res més lluny de la realitat. Ara ja no callem. Ara alcem la veu i no permetem actes degradants. Ja siguen físics o psicològics. La violència de gènere és un problema de la societat sencera. Les agressions masclistes contres les dones són una crisi estructural que ens fa treballar durant tot l'any. El 25 de novembre sí. La resta de l'any, també”.
Ajuntament d'Alberic


._000788

._000779