Professionals sanitaris sol·liciten el cessament immediat del cap de secció del servei d'Urgències de l'Hospital de la Ribera

Lunes, 2 de noviembre de 2020 | e6d.es
• Denuncien falta de previsió, excés d’hores treballades i la implementació d'un doble circuit en els serveis d'urgències hospitalaris que separe realment als possibles COVID-19 d’altres patologies

 

En un escrit remés a la gerència del Departament de Salut de la Ribera si has sol·licitat el cessament immediat del Dr José Vicente Brasó Aznar com a cap de secció del Servei d'Urgències de l'Hospital de la Ribera, com a conseqüència d'una sèrie d'actuacions que venen desenvolupant-se en aquest servei des de la seua incorporació el mes de febrer de l'any 2020. En primer lloc denuncien la falta absoluta de previsió i dimensió de la plantilla del servei d'urgències durant els últims mesos, en el context d'una situació greu com és la pandèmia per coronavirus. Aquests fets, per la contractació de personal té experiència per a cobrir vacances i la vaga del personal mèdic informació MIR, han minvat la salut tant física com mental del personal del servei sense que des de la jefatura de secció s'hagen oferit solucions ni aportat idees per a resoldre aquests problemes.
A més, denuncien l'excés d'hores treballades acumulades en els últims mesos que condueixen a un conflicte laboral a la fi d'any per sobrepassar els màxims anuals.
De fet,  segons els facultatius, està sobrecàrrega laboral i l'alt risc biopsicosocial ha provocat diverses baixes mediques. En aquests mesos, també indiquen que és impossible treballar amb fulls d'anotacions de treball canviants amb múltiples versions i canvis en els torns de treball comunicats amb la mínima antelació.
També indiquen que hui dia el servei d'urgències continua tenint casos de COVID-19 per confirmar amb altres pacients atesos per diferents motius, sense cap relació amb aquesta patología. Segons els professionals sanitaris, “s'incompleixen les directrius de la Conselleria de Sanitat relatives a la implementació d'un doble circuit en els serveis d'urgències hospitalaris, esta incapacitat suposa un evident i greu risc per a la salut de tots tant pacients com treballadors”.
Els professionals sanitaris sol·liciten, a través d’un escrit que han fet públic, la seua destitució immediata amb l'objectiu de buscar un interlocutor vàlid amb la Direcció Mèdica i la gerència del departament que puga donar solucions per a donar una adequada assistència sanitària els pacients que acudeixen al Servei d'Urgències de l'Hospital de la Ribera.
E6D