Processats un policia nacional d'Alzira i una advocada que estaven al càrrec d'una xarxa d'immigració il·legal

Jueves, 18 de febrero de 2021 | e6d.es
• Aprofitaven documents falsos per a poder expedir el Número d'Identitat d'Estranger

Ha sigut descoberta a Alzira una xarxa d'immigració il·legal en què, segons pareix, aprofitaven documents falsos per a poder expedir el Número d'Identitat d'Estranger (NIE), distintiu que servix perquè els estrangers que, pels seus interessos econòmics, professionals o socials, es relacionen amb Espanya, siguen dotats, a l'efecte d'identificació, d'un número personal, únic i exclusiu, de caràcter seqüencial.
Segons informa el diari Levante-EMV, un agent de la Policia Nacional d'Alzira i la seua companya sentimental, advocada en ofici, estaven presumptament al càrrec d'esta xarxa que regularitzava a ciutadans de països d'Europa de l'Est amb documentació falsa a canvi de diners. Les investigacions han revelat una sèrie de pagaments al voltant de 30.000 euros i prop de 500 estrangers il·legalment regularitzats.
S'ha processat a l'agent de policia pels delictes de direcció i pertinença a organització criminal, un delicte continuat contra els drets dels treballadors, així com delictes continuats de falsificació de documents públics, prevaricació i suborn.