Primeres passes del Pla Municipal d’Igualtat a l’Alcúdia

Miércoles, 8 de julio de 2020 | e6d.es
• Una iniciativa que es desenvoluparà al llarg dels pròxims mesos i que implicarà, per a la seua realització, al teixit social i productiu de la localitat

._000723
L’Ajuntament de l’Alcúdia anuncia el projecte del seu I Pla Municipal d’Igualtat, una iniciativa que es desenvoluparà al llarg dels pròxims mesos i que implicarà, per a la seua realització, al teixit social i productiu de la localitat. La realització del Pla té una triple vessant, amb un procés de participació qualitativa, un qüestionari online i una anàlisi sociodemogràfica de la població que permetran determinar les àrees municipals a tractar, els objectius i el pla d’acció.
Segons la regidora d’Igualtat, Maria José Retamino, “l’Ajuntament activa el pla intern d’igualtat i engega el municipal perquè l’administració local i la ciutadania treballen colze a colze per la igualtat”. La regidora de diversitat, Àngels Boix, destaca que amb aquesta planificació es garantirà un poble més obert i plural, per véncer les resistències que puguen detectar-se”.
Per a l’alcalde de la localitat, Andreu Salom, amb el Pla Municipal d’Igualtat es pretén “garantir la igualtat de les dones i homes del nostre poble, el respecte per la diversitat de totes les persones i la inclusió de tot el veïnat en les polítiques públiques i iniciatives particulars que es desenvolupen en l’Alcúdia”.
Comencen les reunions participatives del teixit social
Ahir de vesprada se celebraren les dos primeres reunions participatives del teixit social i productiu amb els redactors del pla, d’una banda els responsables de les entitats que membres del Consell Municipal d’Esports i d’altra els representants dels partits polítics amb presència en el consistori i del Consell de la Dona. Les reunions, de la mateixa manera que es farà amb les pròximes, van ser celebrades una a la casa del Llaurador i l’altra al Saló de Plenaris de l’Ajuntament, per tal de guardar totes les indicacions de distància entre participants i les condicions higièniques de neteja i desinfecció dels locals.
Ambdues reunions van ser molt participatives, i hi van sortir suggeriments per millorar la igualtat entre les persones a l’Alcúdia, en diferents àmbits de la vida quotidiana i dels esports. Entre dimecres 8 i divendres 10 es faran 5 reunions sectorials més, amb les quals conclusions, sumades a les del qüestionari online i l’anàlisi sociodemogràfica, es construiran els pilars del I Pla d’Igualtat Municipal de l’Alcúdia.
Ajuntament de l'Alcúdia


._000606 

._000771