Primer asssaig en el nou salˇ, data hist˛rica per a la SUM Alberic

Domingo, 8 de marzo de 2015 | e6d.es
• Confien amb les seus possibilitats per a portar el 1er Premi del CIBM de Valencia a casa


._000006
El divendres per la nit, en la Casa de la Cultura d'Alberic, va ser una vetlada històrica per a la Societat Unió Musical d'Alberic, al realitzar el seu primer assaig general, després de la seua inauguració el passat 3 de març pel president de la Diputació,  Alfonso Rus, gràcies a la subvenció aportada per la Diputació, en este nou Saló d'Assajos. 
Molt han tingut que sofrir els músics d’esta societat musical, icono de la Musica de La Ribera, amb resignació i paciència, però, sense deixar de fer allò que millor saben fer, música.
Expectació entre els músics abans de l’assaig, per vorer com seria l’acústica d’este “Nou Lloc d’assajos”, on ahir el seu Mestre i Director Daniel Ferrero, ja havia tingut un primer contacte, amb el grup de tubes, i li havia donat molt bona impressió.
El són que eixia dels instruments, s’escoltavanítidament per un saló “sec”, on es veia als músics disfrutar com a menuts, en sabates noves.
Que poc necessitaven els mes de 200 músics que componen esta banda, per a vorer en les seus cares, satisfacció, rialles, i comentaris positius per a que les notes de la resta, no se diluïen i li arribaren en bona harmonia musical, per preparar un nou repte amb garanties, com serà la seua participació en el Certamen Internacional de Bandes de Música de Valencia 2015, amb les bandes de Cullera, Guadassuar i Tavernes de la Valldigna, de gran solera y tradició musical.
En primer lloc, i en agraïment a l’alcalde d’Alberic, que es trobava present, li dedicaren el Himne d’Alberic, per a després fer una primera vista, per passatges de les obres a interpretar en el Certamen, que són:

Obra obligada 
Simfonia nº 1.“La Vall de la Murta”, del jove compositor de Silla, Andrés Valero Castells, una peça valenciana, que es va fer per a la Societat Musical d’Alzira, per al CIBM 2002.
*Sinopsis breu
El primer temps es dividix en 2 seccions:
Les Serres i L'Incendi. Les muntanyes reflectits són el Cavall Bernat i Els Agulles.
El primer temps, amb el seu aspecte noble, tranquil, grandiós i solemne, serà un dels elements més importants, ja que la seua temàtica reapareixerà cíclicament en el desenrotllament de l'obra.
El segon temps, és molt contrastant-te,  perquè la seua imatge (tosca, punxant, ruda, multiforme) resulta radicalment distinta.
Per a finalitzar, es recrea el pitjor incendi ocorregut en tan singular paratge, el de 1983.

Obra lliure
"Symphony for Wind Orchestra", de Luis Serrano Alarcón.
Obra composta l'any 2012, per a Banda Simfònica, que va ser encarregada per The Southeastern Conference Band Directors Association (EUA).
L'obra és una simfonia de caràcter cíclic que, encara que dividida en quatre moviments, està clarament organitzada en dos grans parts, la primera de les quals engloba el Pròleg i el segon moviment i la segona el tercer moviment i l'Epíleg.
Amb formes simfòniques del Classicisme i del Romanticisme.
Obra amb moltes matisacions instrumentals, on hi ha molt de treball que fer amb moviments formes simfòniques del Classicisme i del Romanticisme.
Una obra difícil i complicada, on el Mestre-Director Daniel Ferrero, va tindre que treballar de calent, on el músic, deu de disfrutar d’ella, i entrar en la elit no sols nacional, de la Música Universal.
.- Comentaris i opinions al finalitzar l’assaig
*Daniel Ferrero, “Abans en este lloc no es podia assajar per la seua ressonància, i a partir d'ara es pot aprofitar perquè les condicions acústiques del local són molt bones, i el acabament es de alta qualitat, i la banda zona molt bé, per a poder treballar amb ella.”

¿Tardarà el músic per a adaptar-se a este local?
"No, perquè en el Teatre Liceu, sonava quelcom sec, i per això estem un poc acostumats a la sonoritat, però conforme ha quedat acabat este local, li dóna un poc de menor ressonància que en el teatre, i permet treballar molt millor."
*AmparoCebrià, Musa de la Música,percussió, “Ha sigut un canvi molt gran, perquè no hi ha tanta ressonància, i ens sentim molt millor els components de la percussió, encara que estiguem en bandes oposades.”
 
*Eduardo Hurtado, trompa, “Es nota la diferencia, es mes sec, hi ha menys reververencies, i te pots escoltar millor. La sonoritat i la climatització correcta es molt important. Hem passat a un local adequat a les necessitat de la banda.”
 
*Quique Hernández, president i músic, “Perfecta la insonorització, i el saló, està molt ben arreglat, i es el que necessitàvem.
 
En general, l’opinió dels músics es la mateixa, i arriba en un moment molt oportú, per afrontar el repte de sumar un nou trofeu, al ja aconseguits, en els anys:
 
.- 2004: 1er Premi, Secció d’Honor, de Cullera
.- 2005: 1er Premi, Secció Primera, CIBM Valencia
.- 2007: 2on Premi, Secció d’Honor, CIBM Valencia
.- 2009: 1er Premi, Secció Simfònica, d’Altea
.- 2011: 3er Premi, Secció d’Honor, CIBM Valencia
.- 2013: 2on Premi, Secció d’Honor, CIBM Valencia
 
Les mirades de tots el músics, i del poble d’Alberic, està el portar a casa el Primer Premi de la Secció d’Honor en el Certamen Internacional de Bandes de Música a Valencia, després d’haver guanyat consecutivament, el 3er, 2on, i 2015 ……..
 
Eduardo Sala (texto y fotos)