Presa de possessió de la nova regidora del PSPV de l’Ajuntament de l’Alcúdia

Miércoles, 27 de marzo de 2013 | e6d.es
• Amparo Martínez Porta substitueix a Tamara Barea

L’Ajuntament de l’Alcúdia ha celebrat dimecres 27 de març un plenari extraordinari, en el primer punt del qual ha promés el seu càrrec de regidora Amparo Martínez Porta. La nova regidora substitueix Tamara Barea, qui va presentar la seua dimissió al plenari el passat mes de febrer per motius laborals. Amparo Martínez assoleix les competències que tenia la seua antecessora, Joventut i Igualtat, a més d’encapçalar també la delegació de Medi Ambient.
Al plenari, s’han aprovat diverses mocions, entre les quals cal destacar una presentada conjuntament pels Grups Socialista i Compromís en contra de l’avantprojecte de Llei per a la “Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local”, a més d’aprovar-se el Quart Pla de Reactivació Econòmica i d’Ajuda contra l’atur del municipi.
Pel que respecta a la moció conjunta, en ella s’afirmava que “tots som conscients de la necessitat d’aplicar el rigor, l’austeritat, l’eficiència i la transparència en l’Administració dels recursos, però en cap cas, estos arguments es poden utilitzar com a coartada per suprimir-los o encarir els serveis públics. En lloc d’assegurar els serveis mínims que han de prestar els ajuntaments es fa que perillen seriosament.
Amb esta reforma milers d’alcaldes i regidors, que han estat elegits pels ciutadans a les urnes per governar en els seus pobles i ciutats, ja no seran els responsables a l’hora de prendre les decisions i gestionar els serveis que haurien de donar des dels seus ajuntaments.
La proposta del Govern d’intervindre i buidar de competències a una gran majoria de les entitats locals, posa en perill i fa més fràgil la nostra democràcia. A més que una de les conseqüències més alarmants és que se posen en perill més de 25.000 llocs de treball públics.
Es per això que l’Ajuntament de l’Alcúdia ha decidit sol·licitar la retirada per part del govern de l'Avantprojecte de Llei per a la racionalització i sostenibilitat de l’administració local.
Per altra banda, l’Ajuntament posa en marxa, després de la seua aprovació al Plenari, el IV Pla de reactivació Econòmica i ajuda contra l’Atur, que comptarà amb un pressupost de 350.000€ , tal i com s’aprovà al plenari de Pressupostos del passat gener.
“Som conscients de la limitació de recursos de que disposa un Ajuntament per abordar aquest problema,- Va dir Robert Martínez en la presentació del Pla al plenari- tot i haver destinat fins ara prop de 2.000.000 €. Som conscients que no anem a poder solucionar des de l’Ajuntament l’atur o les dificultats econòmiques per les que estan passant moltes persones comerços, negocis, empreses, etc. Però som conscients també com ja diguérem en els anteriors Plans, que en moments de dificultats, no poden quedar-se de braços creuats”.
Aquest IV Pla, estructurat en 13 punts principals, presta especial atenció al problema de l’atur juvenil, estipulant mesures dirigides especialment al col·lectiu de joves, com ara la contractació directa de joves en situació d’atur, el Viver d’empreses de Serveis, la promoció de l’auto ocupació, el Pla de Formació per a Joves, els contractes d’aprenentatge i el banc de terres per a joves agricultors.
El Pla contempla també ajudes per a la rehabilitació de vivendes, per tal d’animar el sector de la construcció i mesures per a facilitar l’instal·lació de noves empreses i industries al municipi, com ara el finançament directe en la venda de sol Industrial per a la implantació d’empreses, el fer Zona Franca d’impostos als polígons de l’Alcúdia o el Lloguer de solars per a Naus Industrials amb opció de compra.

Estes són les 13 mesures econòmiques del Pla Local
1. Contractació directa de veïns i veïnes en situació d’atur.
2. Pla de Rehabilitació de vivendes 2013
3. Viver d’empreses de Serveis.
4. Zona Franca d’impostos als polígons de l’Alcúdia.
5.Finançament directe en la venda de sol Industrial per a la implantació d’empreses.
6. Lloguer de solars per a Naus Industrials amb opció de compra.
7. Pla de promoció del Comerç Local.
8. Promoció de l’auto ocupació (Autònoms)
9. Pla de Formació per a Joves
10.Banc de terres per a Joves agricultors.
11.Contractes d’aprenentatge per a Joves.
12.I+D+I
13.Foment de Cooperatives i empreses d'economia social
Ajuntament de l'Alcúdia