Polinyà de Xúquer y Massalavés se sumen a la Xarxa de la Diputació contra la violència de gènere

Jueves, 15 de abril de 2021 | e6d.es
• La Ribera compta ja amb 14 municipis adherits a esta xarxa
._000620
L'adhesió de Polinyà de Xúquer i Massalavés a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València, que es va formalitzar durant l'assemblea general del passat 8 d'abril, eleva a 14 les localitats de La Ribera integrades en esta xarxa provincial que fomenta el treball conjunt i l'intercanvi d'experiències entre institucions per a donar la millor resposta possible davant la violència masclista.
Des de la fundació de la xarxa i durant les successives ampliacions, diferents ajuntaments de La Ribera s'han anat sumant a este projecte. Al novembre de 2018, que va ser quan es va constituir l'organisme, els municipis de Cullera, Algemesí, Carlet, Montserrat i Alzira es van convertir en membres fundadors.
Al maig de 2019 va passar a formar part l'Ajuntament de l'Alcúdia. Al juny de 2020 van ser les localitats de Favara, Sueca, Carcaixent i Corbera les que es van adherir. Finalment, al novembre passat Riola i Alberic es van sumar a l'organisme creat per la Diputació.
La responsable de l'àrea Igualtat, Eli García, ha volgut “agrair i valorar l'esforç dels nous ajuntaments per a poder formar part de la xarxa, un organisme que permet la col•laboració entre les diferents entitats locals, la qual cosa és fonamental per a lluitar contra la violència exercida contra les dones”.
La diputada provincial ha anunciat, a més, l'obertura, a la fi del mes d'abril, de la convocatòria de les subvencions dirigida als ajuntaments que componen la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere. La dotació de les ajudes per a 2021 ascendix a 565.000 euros.
La subvenció que reba cada localitat haurà de destinar-se bé a projectes relacionats amb la prevenció i detecció de la violència de gènere, la coeducació i la formació del personal dels ajuntaments en esta matèria; o bé a campanyes de sensibilització, prevenció i lluita contra la violència de gènere a través de tríptics, cartells, falques de ràdio, etc.
 
Naixement i evolució
La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València es va constituir el 14 de novembre de 2018 amb 49 ajuntaments fundadors, entre els quals destacaven grans poblacions com Gandia, Xàtiva, Ontinyent, Mislata, Alzira i Burjassot, als quals l'àrea d'Igualtat de la corporació provincial va oferir la possibilitat de compartir recursos i esforços en la lluita contra esta xacra social que ens afecta a totes i tots. L'objectiu de la iniciativa és dotar de recursos als municipis per a ajudar-los a desenvolupar els seus propis plans d'igualtat i contra la violència de gènere.
Des d'eixe moment, s'han celebrat quatre assemblees generals en les quals s'han anat sumant municipis de totes les comarques valencianes, fins a arribar als 111 actuals. La comarca de L'Horta és la que compta amb un major nombre de localitats adherides, amb un total de 35, seguida de La Vall d'Albaida amb 22, La Safor amb 15 i La Ribera amb 14.
El Comité Avaluador es reunix sempre en la prèvia de cada assemblea per a revisar que els municipis sol•licitants complixen els requisits mínims exigibles per a adherir-se a la xarxa provincial, entre ells tindre una regidoria i un pla d'Igualtat, disposar de recursos econòmics i professionals propis en la lluita contra la violència masclista i, en el cas de municipis de menys de 20.000 habitants, estar connectats al sistema d'atenció telefònica ATENPRO.
Diputació de València