“Poble” torna a Alberic amb una recreació de la vida a la localitat durant la postguerra

Martes, 12 de mayo de 2015 | e6d.es
• Els propers dies 16 i 17 de maig el Teatre Liceu d’Alberic acull de nou Poble, un espectacle de creació col•lectiva sobre la vida a aquesta població


._000368

._000162

 
Els propers dies 16 i 17 de maig el Teatre Liceu d’Alberic acull de nou Poble, un espectacle de creació col•lectiva sobre la vida a aquesta població de la Ribera Alta durant la postguerra. Poble pren com a inspiració imatges fotogràfiques dels anys cinquanta i seixanta a Alberic per a compondre un retrat de la quotidianitat de l’època. Amb una barreja d’humor i malenconia, Poble fa homenatge a un estil de vida ja quasi extint però del qual encara es conserven molts costums i tradicions. 
L’encarregada de portar aquest espectacle a terme és l’Aula de Teatre d’Alberic, un grup nascut a octubre de 2012 com a espai per aprendre i gaudir les arts teatrals. El professor és l’actor i director Vicent Domingo, que imparteix setmanalment dues hores de classe on els membres de l’Aula aprenen tècniques d’interpretació, treball corporal i vocal. L’objectiu de cada curs és cloure la temporada amb un espectacle que puguen gaudir tots els veïns i veïnes. A juny de 2013, l’Aula va debutar amb Autoindefinits, un text d’Albena Teatre, i a l’any següent estrenaven Poble. L’èxit d’aquest espectacle va comportar aquesta propera reestrena, que inclourà noves escenes preparades durant el darrer curs.
Poble explora la religiositat, el treball, l’oci i les necessitats diàries que imperaven a l’època des d’una mirada molt particular. Cada escena ha estat creada a partir d’una improvisació del grup basada de una fotografia real. El resultat final és un seguit d’escenes que componen una narració atípica però fortament cohesionada, acompanyada d’una escenogràfica tan senzilla com creativa i d’un element musical que pren quasi tant de protagonisme com els actors.
Poble parla d’Alberic, però la resta de veïns de la zona se sentiran fàcilment identificats amb les escenes representades a l’escenari. La música, la gestualitat i la complicitat amb el públic són els elements clau d’una obra que evoca moments del passat així com realitats encara presents.
Informació sobre horaris i entrades:
Els horaris de les actuacions són:
Dissabte dia 16 de maig a les 20.30 h.
Diumenge dia 17 de maig a les 19.30 h.
El preu són 5€ i es poden aconseguir o bé directament a través dels membres de l’Aula o en diversos comerços del poble assenyalats com a punt de venda. Més informació a la pàgina de Facebook de l’Aula (facebook.com/auladeteatrealberic).
Ajuntament d'Alberic