Pilar Moncho aposta pels valors del turista responsable en II Forum de Turisme

Miércoles, 27 de septiembre de 2017 | e6d.es
• La diputada de Turisme de la Diputació participa en la trobada organitzada per la Facultat d'Economia en el Dia Mundial del Turisme

._000344

._000300
La vicepresidenta del Patronat de Turisme de València i diputada de Turisme de la Diputació, Pilar Moncho, ha participat en la segona edició de forTur_VLC, el fòrum de turisme organitzat per la Facultat d’Economia en el Dia Mundial del Turisme.
Pilar Moncho ha felicitat els organitzadors de II Forum de Turisme per continuar el camí iniciat fa ara un any, coincidint amb el 50 aniversari de la Facultat, per a “entre tots, contribuir al creixement del sector turístic, un dels pilars de l'economia valenciana, aportant compromís, qualitat i responsabilitat”.
La màxima responsable de l'Àrea de Turisme de la Diputació de València ha assenyalat la necessitat “d’apel·lar als valors del turista responsable, aquell que gaudeix de la seua experiència turística en el nostre territori, compromès alhora amb la sostenibilitat”.

Valors del #turistaresponsable
En aquest sentit, Pilar Moncho ha explicat l'aposta de València Turisme “en aquesta jornada mundial que inclou un ampli programa d'activitats dinàmiques i experienciales i l'edició d'un punt de lectura, editat en valencià, castellà i anglès, que arreplega vuit actituds responsables a l'hora de fer turisme.
Ser #turistaresponsable suposa, segons les indicacions del Patronat de Turisme, “triar el transport adequat, fer ús d'allotjaments responsables, no malgastar energies, contribuir amb l'economia local, minimitzar la generació de residus, mostrar consideració cap a la població local, respectar la naturalesa i utilitzar les noves tecnologies de la informació per a contribuir a la sostenibilitat del turisme”.

Reflexió i interacció amb els agents turístics
D'altra banda, la diputada també ha explicat que, a propòsit del Dia Mundial del Turisme el Patronat ha remès un qüestionari dinàmic a entitats locals, mancomunitats, associacions de municipis i empreses, del que s'ha extret una agenda d'activitats i actes relacionats amb el turisme sostenible, que poden ser consultades en el blog de València Turisme.
La interacció amb el sector turístic inclou també una invitació de València Turisme, a través del seu perfil de Facebook, per a abordar i reflexionar sobre les múltiples opcions de turisme responsable. 
DIVAL