Pedro Domínguez presenta el llibre ‘La Ribera a peu i en bici’ amb les 24 rutes naturals més boniques de la Ribera

Lunes, 6 de marzo de 2023 | e6d.es
• L’obra es presenta a Alzira el 9 de març i recull una llista dels camins més interessants de la comarca

._000864

La vida en bici a través de la comarca. La Ribera és una de les terres més fèrtils, riques i completes del territori valencià. El seu llegat cultural i històric ben bé mereixen reconeixements i des de l’Editorial Reclam, als últims mesos, estan arribant en format literari. ‘La Ribera a peu i en bici’ és la nova obra de l’editorial, escrita per l’autor Pedro Domínguez, on es recorren les 24 principals rutes naturals per a fer a peu o en bici. Una manera compromesa amb les arrels, com comenta Domínguez al pròleg: “Es pot pensar que fer turisme hui per la pròpia comarca a peu i en bici, movent-nos com els nostres besavis ho feien fins a mitjans del segle passat, és retrocedir en el temps i perdre els avantatges de la civilització moderna... Doncs no, perquè retrocedir en el temps és impossible i moure’ns a peu o en bici és la millor forma de fer turisme perquè sols així podem assaborir-ho a fons i integrar-nos en el paisatge, el lloc, el camí, la companyia”.
Des de la Muntanyeta, a Alberic, fins a l’Albufera i el Saler, passant per altres rutes com la Llacuna del Samaruc (a Algemesí i Albalat) o la Vall i la Font de la Murta a Alzira. El llibre de Pedro Domínguez presenta un ample ventall d’alternatives d’oci per a descobrir i disfrutar el patrimoni a soles, en família o amb els amics, impulsant la tranquil·litat d’estes zones i una manera d’entendre la vida, com la dels avantpassats, allunyada de l’ansietat del dia a dia.
Segons Domínguez: “Queden mostres d’una història rica amb castells, torres, muralles, esglésies, ermites, convents, cases antigues, masies, molins, magatzems, sèquies, canals, etc. I també gaudim d’una cultura pròpia molt suggerent i una gastronomia mediterrània, saborosa i saludable. Tots i cadascun dels nostres pobles tenen els seus racons, naturals i antròpics, realment interessants. Hi ha, per tant, sobrades raons per a recórrer la comarca i redescobrir-la sense preses, amb la tranquil·litat, el coneixement i la felicitat que dóna l’anar a peu o en bicicleta, les dues formes més adequades per a visitar l’entorn, perquè són les més respectuoses amb les persones i el medi ambient”.
L'obra serà presentada este pròxim 9 de març a Alzira, amb la presència de distintes personalitats destacades del món de l’ecologisme i la literatura a la comarca de la Ribera.
Reclam