PATER acosta a la Ribera el 'know how' de pimes beneficiàries dels principals fons europeus

Martes, 22 de septiembre de 2015 | e6d.es
• El 24 de setembre donaran consells a altres pimes perquè puguen beneficiar-se d'ajudes europees a 'Enrédate Alzira' 2015

._000006
PATER s'ha proposat ajudar a les pimes de la Ribera a aprofitar aquestes oportunitats mitjançant el taller ‘Cónoce y Actúa’: com aprofitar les oportunitats de finançament de la Unió Europea, que tindrà lloc en les macro-jornades per a pimes i emprenedors ‘Enrédate Alzira’ 2015.
En aquest taller el Pacte Territorial per a l'Ocupació en la Ribera (PATER) acostarà als empresaris de la comarca l'experiència i el Know How de dos pimes valencianes beneficiàries dels principals fons europeus, ‘Instrument Pime’ i ‘Eurostars’.
Pedro Sáez, director d'URBANA D'EXTERIORS (URBANA-IDR), explicarà el procés pel qual enguany han sigut seleccionats, entre 1.569 propostes de tota Europa, com a beneficiaris d’Instrument Pime. Una injecció de 50.000€ que els ha permès desenvolupar el seu projecte SURI d'allotjaments modulars desplegables per a situacions d'emergència, com a terratrèmols, inundacions o l'allotjament urgent de refugiats.
Per la seua banda, Juan Calvo, responsable de l'àrea d'exportació de CALVO IZQUIERDO SL, una pime de Requena dedicada a la fabricació de productes tèxtils d'àmbit sanitari, explicarà la seua experiència amb Eurostars. El programa els va oferir finançament per a desenvolupar un implant de cirurgia medul·lar, en un projecte de col·laboració amb una altra pime espanyola i un institut tecnològic alemany. La iniciativa es troba ja en fase de prototip prèvia a la comercialització.
Es tracta d'una transferència de coneixement de pime a pime, on les empreses explicaran la lletra menuda d'aquests programes, més enllà de la burocràcia dels plecs de condicions, i oferiran consells pràctics perquè altres pimes puguen beneficiar-se d'aquestes oportunitats de finançament.
El taller comptarà a més amb la moderació i ponència de Carmen Marcos, tècnic de l’IVACE (Institut Valencià per a la Competitivitat Empresarial) experta en el Programa Marc d'Innovació de la UE Horitzó 2020, qui traslladarà informació tècnica actualitzada sobre aquests programes i altres possibilitats que la Unió Europea pot oferir en benefici de les pimes valencianes.
La xarrada tindrà lloc el pròxim 24 de setembre, de 10.30 a 12 en el taller ‘Conoce y Actúa’: com aprofitar les oportunitats de finançament de la Unió Europea’, dins de les macro-jornades per a pimes i emprenedors ‘Enrédate Alzira’ 2015.
Pots inscriure't al taller en este link! (places limitades)
I regristrar-te ací a Enrédate Alzira 2015, el macro-evento gratuït per a pimes i emprenedors.
PATER