Parlem de l'escala en bloc amb el camer d'Algemesí Moisés Boullosa

Jueves, 17 de febrero de 2022 | e6d.es
• Boullosa du al món de l’escalada en aquesta modalitat des de setembre del 2020

._000525
El passat 29 de Gener es va realitzar la 1a Prova de Copa Escalada en bloc de la FEMECV al pavelló de Vinaròs on participà un dels nostres camers, Moisés Boullosa que du al món de l’escalada des de setembre del 2020 participant en aquesta modalitat.
Per a saber un poc més d’aquesta parlem amb Moisés Boullosa per parlar-nos i fer-nos entendre més d’aquesta modalitat esportiva que molta gent no coneix i que debutà a Tòquio en 2020 i que per la pandèmia es realitza en 2021 on l’espanyol Alberto Ginés va guanyar la medalla d’or. Pròximament l’escalada en bloc, formara part del programa de Paris 2024 i dels Jocs Olímpics dels Àngeles en 2028 on serà la tercera vegada que la disciplina debutarà.

Moisés què és el que més t’agrada d’aquesta disciplina ESCALADA EN BLOC?
El que més m'agrada és el completa que és físicament, treballa totes les parts del cos, tant per a resistència i força com a coordinació. És divertit però també és un repte perquè hi ha molts graus de dificultat i sempre tens quelcom a aprendre i millorar. A més que la comunitat d'escalada és la que més m'ha agradat quant a l'esport, quan vas a una competició sols trobar persones desconegudes que t'ajuden i donen suport encara que elles també estiguen competint. Llavors és un ambient sa on realment intentes donar el millor de tu i competir contra el millor dels altres.

Conta'ns com anaren els anys passats amb tot el que teníem amb els problemes pel tema pandèmia?
L'any passat també vaig competir, diríem que de 2 a 3 competicions hi ha que al dur tan sols de cinc a sis mesos vaig quedar amb un total de 30 punts al vintè lloc de les competicions realitzades.
Enguany a la primera de les competicions que es van realitzar quedí en el lloc nové de 20 en la primera, la qual cosa crec que serien 34 punts per ara, a falta de 2 competicions (El dissabte 12 és la segona prova)

I que ens podries dir per les persones que no entenen quin seria el nivell de seguretat o perillositat en aquesta modalitat?
La modalitat d'escalada de bloc en rocòdrom és la que menys risc té, ja que l'altura mitjana a què solen arribar els peus són uns 2 metres i en cas de caiguda hi ha un matalaf que amorteix totalment la caiguda. En el que porte escalant he escoltat i vist menys de 5 lesions, han sigut totes en el turmell, cap massa greu i han sigut per no saber caure bé.
La següent modalitat amb més risc seria la d'escalada esportiva en rocòdrom. Risc per l'altura a què arribes, que poden ser 8-15 metres de mitja. Però és més segura per l'equip i després parlaríem ja de l'escalada esportiva en roca on hi ha més risc però més seguretat i si caus no sol ser molt més de metre o metre i mig.

Moltes gràcies per contar-nos a tots un poc més d’aquesta modalitat i sort. Esperem que tingues bons resultats i davant tot que gaudisques del que fas que a la fi és el més important.
Carmen Martínez F.
 

._000829

._000853