PACMA denuncia la mort dels dos cavalls ofegats en les riuades a Algemesí

Lunes, 21 de diciembre de 2020 | e6d.es
• Al·legant que la mort dels animals no va ser accidental, sinó fruit de la irresponsabilitat de la persona propietària

 

El passat 5 de novembre les xarxes socials i els mitjans de comunicació es van estremir amb unes terribles imatges que mostraven a dos cavalls lluitant per la seua vida enmig de la crescuda del riu Magre, a Algemesí. Lamentablement, els animals van ser arrossegats pel fort corrent i van morir ofegats.
PACMA assegura que la mort d'aquests equins és conseqüència d'una absoluta deixadesa per part del seu supòsit propietari, que els va lligar en el llit del riu, malgrat l'alerta de pluges torrencials i al fet que suposa una infracció normativa. Segons denúncia el Partit Animalista, diverses persones testimonis del succeït van alertar a la Policia Local, i van rescatar a altres cavalls que es trobaven en la mateixa situació de perill extrem. Lamentablement, els animals van ser entregats al que va declarar ser el seu propietari, malgrat mancar de cap document que així ho demostrara. A conseqüència d'aquesta irresponsabilitat, un altre cavall va morir dies després en un nou episodi de precipitacions i en similars circumstàncies.
L'equip legal de PACMA reconeix en aquests fets diversos delictes de maltractament animal tipificats en el codi penal, a més de diverses infraccions legals en els actes comesos pel supòsit propietari dels cavalls, com la falta d'atenció veterinària i d'identificació, a més del manteniment en instal•lacions inadequades. Per a major greuge, incideixen els animalistes, totes aquestes infraccions serien reincidents.
PACMA