Opinió dels caps de llista dels partits de l'oposició a Alberic

Sábado, 30 de mayo de 2015 | e6d.es
• La majoria d'opinions coincideixen


._000366

 
Després d'uns dies de reflexió i coneguts els resultats de les Eleccions Municipals 2015 a Alberic, on s'han produït canvis importants en el panorama polític per a la formació del nou equip que governarà Aberic, hem polsat l'opinió dels caps de llista de les distintes formacions que en teoria estaran en l'oposició, llevat que isca algun pacte amb la llista encapçalada per Toño Carratala. A tots ells se'ls han plantejat les mateixes preguntes.
1. Valoració del dia de les eleccions
2. Valoració dels resultats obtinguts
3. Panorama que s’acosta

Segons regidors obtinguts i nombre de vots
EUPV-IXA: Alberic pel Canvi - 3 regidors
Carmen Cervelló, Miquel Pallares i Eduardo José Sala – 861 vots – 15,73%
1. Les votacions en Alberic es portaren a terme d’una forma molt normal i molt tranquil•la en dos dels tres col•legis electorals.
Un encert, des del nostre punt de vista, canviar la Casa de la Cultura per l’antic Ajuntament com a col•legi electoral, només ficar-li un però, es deuria haver ficar unes xicotes rampes als dos costats del brancalet d’entrada, per a facilitar l’accés a les cadires de rodes i carret.
Res a veure amb el que va ocórrer al gimnàs del col•legi Rafael Comenge, on en un mateix lloc, votava més del 50% de la població, cosa que va fer que l’acumulació de persones dins del gimnàs fora en alguns moments perillosa.
El fet d’estar penjades les llistes en la porta d’entrada feia que les persones que es paraven a comprovar en quina taula els tocava votar interromperen el pas de les persones que volien entrar o eixir en una porta ja de per si estreta.
Per a properes eleccions caldria revisar aquest fet.
2.EUPV- IXA. Som Alberic continua sent el referent de l’esquerra al poble, mantenint la seua posició de les dos darreres legislatures.
L’aparició de noves forces d’esquerres no ha minvat la força de la nostra representació, de manera que ara el consistori conta amb més regidors de partits afins a nosaltres, cosa que estem segurs, beneficiarà al poble.
3.Actualment Ciutadans per Alberic compta amb 7 regidors, per el que no té majoria absoluta, la qual cosa vol dir que sí, poden haver pactes de tots els colors.
Podria governar Ciutadans per Alberic en minoria? Podria
Podria pactar Ciutadans per Alberic en algun altre partit per a tindre majoria absoluta i governar en majoria? Per descomptat que sí
Podria encapçalar Ixa Som Alberic un pacte d’esquerres, tinguera o no l’alcaldia? Podria.
Moltes coses van a passar en estes dues setmanes que queden fins al ple del 13 de juny, totes les cartes estan sobre la taula i totes les opcions son possibles a dia de hui.

PSOE – PSPV, 2 regidors
Xaro Lázaro, Maria Isabel Aleixandre – 724 vots – 13,23 %
Les eleccions s'han celebrat amb total normalitat, quant a participació ciutadana, però com és obvi caldria destacar algunes qüestions que al meu entendre no han sigut del tot correctes;
1.La inclusió de set taules en una sola aula del col•legi Rafael Comenge, ha influït negativament en la participació d'alguns ciutadans que a causa de les grans cues formades se'n van anar sense votar.
Les paperetes col•locades en la seua totalitat en el centre del recinte, així com la no inclusió de les mateixes en les cabines, considere que ha sigut un error, ja que vulneraven la intimitat dels votants.
2.La situació creada després dels resultats de les eleccions, reflecteix com és obvi la voluntat dels ciutadans, no obstant crec que la governabilitat del Consistori en estos moments ofereix opcions, tant al partit guanyador com a la resta de partits. El resultat es veurà pròximament.
3. Quant als possibles pactes preferisc no fer comentaris fins que l'executiva de la nostra Agrupació es reunixca.

Partit Popular – 2 regidors – 675 vots – 12,33 %
Estefanía Sanz, i Sandra Rubio –
1.El passat dia 24 de maig, en les votacions de Eleccions Municipals, i concretament en la seu del Col•legi Rafael Comenge, es va denunciar per 2 vegades, la vigilància al voltant de la taula on es trobaven les paperetes, d'alguns interventors del partit que encapçalava Toño Carratala, alcalde en funcions, alçant-se acta, per a la Junta Electoral de Zona.
L'estar les 7 taules per a votar en un mateix lloc, i col•locar en la mateixa porta d'entrada les llistes de comprovació , va dificultar en part la fluïdesa d'entrada, tenint en compte que aglutinaven a la majoria de ciutadans/es, incloent les urbanitzacions.
Crec que s'hauria de canviar esta única ubicació per a pròximes eleccions, i obrir una seu en la zona de la Parròquia de l'Esperit Sant.
2. No hem tingut bons resultats, en comparació amb les anteriors eleccions, al perdre 5 regidors, degut en part al vot de castic, exercit per militants del PP, de les anteriors executives, a l'estan disconformes amb la meua candidatura, inclús alguns d'ells, van fer campanya encoberta a favor de Toño Carratala, que paradoxalment, estava posicionat en una de les llistes presentades per l'executiva local, i rebutjada per la comarcal.
Molt haurà d'explicar al poble d'Alberic, d'on ha eixit els diners per a finançar la seua campanya Toño Carratalá, així com els suports rebuts per part d'alguns militants del PP.
3. Nosaltres no pactarem amb ell, però segons pareix, si que ho intentarà fer-ho amb algun dels altres partits d'esquerres per a governar amb el corró, cosa que no podria ser ben entesa per part de la militància de dretes que li han votat.
Treballarem per una política municipal transparent, on la ciutadania, sàpia a on pararan el seu diners, i no recolzarem polítiques de balafiament, que prioritzen les festes, abans que solucionar les dificultats que pateixen molts ciutadans/es d'Alberic, així com la creació de línies de treball per a la joventut.

Compromis per Alberic – COMPROMIS – 2 REGIDORS
Francesc Xavier Martínez, i Demelsa Part – 563 vots – 10,29%
1.El dia 24 va transcórrer amb certes accions poc democràtiques,  coaccions amb la presència de regidors i interventors del partit de l'actual alcalde en funcions, al costat de les taules on estaven les paperetes per a vigilar la llibertat dels electors, sospites de compra de vots pel mateix partit i aglomeracions en el col•legi Rafael Comenge. Algunes d'aquestes accions pròpies del caciquisme més ranci, varen ser denunciades per els diferents apoderats i interventors dels altres partits.
2.En quant als resultats,  després de una campanya sense debats, que des de Compromís demanarem en vàries ocasions, amb poca transparència en despeses electorals, només Compromís va fer públiques les seues despeses i alguna que altra jugada bruta respecte a alguna candidatura, han sigut el triomf dopat de la candidatura de Toño Carratalà sense majoria absoluta, l'afonament del PP,  el manteniment en regidors de IXA i PSOE que no en vots i la irrupció en força de Compromís i  d'Alberic pel canvi, partit sorgit del cercle de Podemos del que renega.
3.El panorama que es preveu, salvant alguna possible compra de voluntats dels partits de la oposició per aconseguir una majoria absoluta, es un govern en minoria amb moltes dificultats per a dur terme el seu imaginari programa electoral i la dificultat d'arribar acords amb el seu aliat natural de la dreta, el PP,  per enfrontaments molt personals dels seus components. Des de Compromís intentarem des de els nostres dos regidors aportar aire fresc i aconseguir benestar per als més perjudicats per aquesta estafa anomenada crisis.

l'Agrupació Electoral "Alberic pel Canvi" – 1 regidora
Ana Isabel López – 305 vots – 5,57%
Des de l'Agrupació Electoral "Alberic pel Canvi" volem mostrar el nostre agraïment als veïns i veïnes d'Alberic que han dipositat en nosaltres la seua confiança i han fet possible que el nostre projecte tinga un representant a l'Ajuntament.
Els últims mesos han estat plens de treball i esforç per part de tots els nostres membres. Hem elaborat un programa amb molts projectes i molta il•lusió, fruit d'haver parlat amb molts col•lectius i associacions del poble.

El diumenge 25 va estar la culminació del treball, va ser un dia molt intens i de molts nervis, que va finalitzar amb la bona notícia del representant obtingut. Però encara que molt contents, tampoc hem celebrat res, açò no és una competició amb guanyadors i perdedors, sinó un acte de responsabilitat amb els nostres veïns i veïnes. Per això no anem a parar en les nostres activitats i pròximament celebrarem una nova Assemblea oberta a tota la població per tal d'anar informant a tot el poble dels temes que més els interessen.
Esperem comptar amb la vostra participació. La política és cosa de tots.
El canvi ja està ací i tots formem part.
Eduardo Sala. Text i fotos