Obres Públiques invertirà més de 3,8 milions d'euros en carreteres de la província

Viernes, 14 de octubre de 2016 | e6d.es
• La CV-41 en termes d'Alzira, Carcaixent, La Pobla Llarga i Xàtiva; la CV-42 en termes d'Alzira i Algemesí i la CV-50, en termes de Turís, Xest i Vilamarxant

._000436

._000400
 
La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha tret a licitació el contracte per a efectuar obres de reforç de ferm i renovació superficial del paviment de diverses carreteres de la província de València. El contracte es compon de cinc lots, a fi d'optimitzar la gestió de l'execució de les obres, i té un pressupost total de 3.807.165 euros, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).
Les carreteres en les quals la conselleria va a intervenir són la CV-41 en termes d'Alzira, Carcaixent, La Pobla Llarga i Xàtiva; la CV-42 en termes d'Alzira i Algemesí i la CV-50, en termes de Turís, Xest i Vilamarxant
Les actuacions a realitzar constitueixen una important actuació de conservació de carreteres, els objectius de les quals són detenir la degradació dels paviments, augmentar la seua capacitat i, al mateix temps, augmentar la textura de la capa de rodadura. Així mateix, es renovarà la senyalització horitzontal i s'usarà betum-cautxú com a additiu procedent de pneumàtics fora d'ús, la qual cosa suposa una substancial millora ambiental.
Per a l'execució d'aquestes obres, el departament que dirigeix María José Salvador ha tingut en compte que el ferm, i sobretot la capa de rodadura, constitueix un aspecte crític des del punt de vista de la seguretat vial, i més tractant-se, molts d'ells, de trams viaris amb un tràfic elevat. Aquestes actuacions en el ferm suposen millorar d'una manera substancial l'adherència pneumàtic-paviment, aspecte fonamental en l'increment de la seguretat en la conducció i una de les prioritats de la conselleria.


Actuació en les carreteres CV-41 i CV-41a
La carretera CV-41 uneix les poblacions d'Alzira i Xàtiva, a través de diversos municipis, com Carcaixent, la Pobla Llarga i Manuel, constituint una via de comunicació vertebradora de les comarques de la Ribera Alta i La Costera. Presenta una IMD en el tram de 9.500 vehicles.
Així es reforçarà i renovarà superficial del paviment de diversos trams de la carretera CV-41, el primer d'ells en la variant de la Pobla Llarga, un altre a l'entorn de l'Hospital Luis Alcanyís de Xàtiva, i l'últim en la CV-41a, en l'entrada de la Cogullada.

Actuació en la carretera CV-42
La carretera CV-42, en els seus set primers quilòmetres de recorregut, enllaça la carretera CV-43, en l'eixida nord d'Alzira, amb l'accés a l'autopista AP-7, en el terme municipal d'Algemesí, constituint la via de comunicació principal entre les poblacions d'Alzira, Algemesí, Benifaió, Almussafes i Silla, així com la connexió amb l'autopista de poblacions i polígons industrials. Presenta una IMD en el tram d'11.000 vehicles, amb un percentatge de pesats que aconsegueix el 3,1%.
Amb aquestes obres es durà a terme el reforç i renovació superficial del paviment del primer tram de la carretera CV-42. El paviment es troba envellit, apreciant-se alguna fissura longitudinal amb pèrdua d'aglomerat.
G.V.