Nous serveis en el programa de sensibilització de majors d'Almussafes

Sábado, 12 de septiembre de 2015 | e6d.es
• L'Ajuntament informarà amb detall del nou programa, en la xarrada informativa de dilluns que ve dia 14

._000383
La Regidoria de la Tercera Edat d'Almussafes inicia la nova temporada amb la presentació d'una nova iniciativa, emmarcada en el Servici de Dinamització de la Tercera Edat que es desenrotlla en el seu Centre Integral de Majors, concretament en l'edifici seu de la Llar del Jubilat. A partir del pròxim mes d'octubre, tots els veïns i veïnes de la població, majors de 60 anys, disposaran de tres nous servicis totalment gratuïts. Els programes de nutrició, psicologia i fisioteràpia es van a desenrotllar, setmanalment, per part de tres professionals del municipi i el cost global del nou projecte, que sufraga íntegrament el propi ajuntament, ascendix a la quantia de 908 euros mensuals. Dilluns que ve dia 14, l'edil delegada, Paqui Oliver, oferirà una xarrada informativa en la Llar del Jubilat, en la que es presentaran, així mateix, les tres especialistes que el van a dur a terme. 
Segons explica Paqui Oliver, “el servici de dinamització de la tercera edat del Centre Integral de Majors (CIM) d'Almussafes requeria d'un impuls. Com a responsable de l'àrea considere que estos tres servicis que els anem a brindar a jubilats i pensionistes repercutiran, de manera molt directa, no sols en la millora de la seua salut, sinó també en la seua actitud davant de la vida”, explica, Paqui Oliver.
Tres jóvens professionals de la localitat especialistes en Fisioteràpia, Nutrició i Psicologia i amb una vasta experiència en els tres camps desenrotllaran el nou projecte municipal d'integració, que mantindrà una periodicitat fixa setmanal i que està finançat íntegrament pel consistori. En concret, cada una d’elles dedicarà quatre hores setmanals a la realització dels diferents tallers i activitats que s'emmarquen en els esmentats servicis. “Iniciem este programa de dinamització de manera experimental, confiant que tinga una gran acollida per part dels nostres veïns”, comenta la regidor delegada.
El servici gratuït de Fisioteràpia, que disposarà d'un gimnàs i en el que s'aplicaran tècniques de rehabilitació de funcions físiques o de mobilitat, s'oferirà dilluns i dimecres, de 10 a 12 hores, en el Centre de Salut. Per la seua banda, el programa de Nutrició – En el que a més de la celebració de tallers específics s'assessorarà respecte a les millors dietes - es brindarà tots els dimecres i divendres, de 10 a 12 hores, en la Llar del Jubilat. Finalment, l'horari fixat per al servici de Psicologia, que treballarà aspectes com l'autoestima i el deteriorament cognitiu, a través de tallers de memòria, a més de convocar jornades de risoteràpia, serà tots els dilluns i dijous, de 10 a 12 hores, també en les dependències de majors.
Amb l'objectiu d'informar els destinataris del programa, els majors de 60 anys, de les diferents particularitats del mateix, a més de procedir a la presentació pública de les tres dones especialistes al capdavant dels esmentats servicis, la Regidoria de la Tercera Edat celebrarà una xarrada, a les 18 hores de dilluns que ve 14, en la Llar del Jubilat.
Els veïns i veïnes de la població, interessats a participar en el projecte que s'inaugurarà oficialment en el mes d'octubre, podran inscriure's, a partir de dimarts que ve dia 15 i fins al dimecres 23, de 9 a 11 hores, en el Departament de Benestar Social.
Ajuntament d'Almussafes