Únicament el 12,08 % de la població sota el llindar de la pobresa a Espanya s'ha beneficiat de l'Ingrés Mínim Vital

Sábado, 16 de abril de 2022 | e6d.es
• L'IMV arriba a 428.000 llars de les més de 1,7 milions sol·licituds

._000681
La cobertura de l'Ingrés Mínim Vital continua sent desigual en el territori nacional, hi ha CCAA que únicament tenen una cobertura del 7,1%, com Catalunya, o 7,5% a Canàries, mentre que Navarra supera el 27% i Ceuta i Melilla se situen entorn del 25%. L'IMV només aconsegueix al 46% de les persones beneficiàries previstes, encara queden més d'1.200.000 per incorporar al *IMV per a arribar a l'objectiu de les 2.300.000 persones previstos a l'inici de l'IMV.
Des de desembre de 2021 s'han incorporat a la percepció de l'IMV 330 mil persones. En només 3 mesos s'han incorporat major nombre de persones que en el període de 9 mesos de març a desembre de 2021, havent-se passat d'una mitjana d'uns 30.000 perceptors nous cada mes, a 110.000 en els últims 3 mesos.
Sembla que les modificacions incorporades després del tràmit parlamentari en la llei 19/2021 de l'Ingrés Mínim, i que van entrar en vigor al gener de 2022, han augmentat el ritme de concessions i afavorit la incorporació de nous perceptors, no obstant això, com déiem anteriorment, tornem a reclamar nous canvis que ajuden a arribar a l'objectiu previst en l'aprovació de la llei.
A més, el laberint burocràtic de l'Ingrés Mínim Vital ha fet que, en la major crisi social de la Història, l'IMV s'haja implantat a un ritme molt més lent del que es preveu.
En aquest moment, en el qual s'està produint la major crisi de refugiats dels últims anys, demanem al Ministeri d'Inclusió que permeta que el *IMV puga ser una eina per a facilitar la inclusió de les persones refugiades que arriben a Espanya.
En aquest sentit, s'hauria d'exceptuar a les persones amb qualsevol mena de protecció internacional o asil, de la necessitat de complir amb el recollit en l'article 10.a), permetent la percepció de l'IMV des de la seua arribada a Espanya, sense necessitat de complir amb el requisit de tindre residència legal des d'un any anterior a la sol·licitud.
En definitiva, el Govern no ha complit, ni tan sols amb la meitat de l'objectiu que es va plantejar que en uns mesos arribaria l'IMV a les 800.000 famílies que malviuen en la pobresa extrema al nostre país.
Mentrestant les “cues de la fam” haurien d'avergonyir als governants i en lloc de ser notícia, haurien de ser la denúncia contínua de la imperícia del Govern en la gestió de la “vacuna contra la pobresa”, que és l'Ingrés Mínim Vital.
Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials

 

._000759


._000723