Màxim històric d’inscripcions al 13é Congrés d’Educació de l’Alcúdia

Jueves, 23 de septiembre de 2021 | e6d.es
• El Congrés d’Educació Josep Lluís Bausset enceta demà la seua tretzena edició amb un total de 780 inscripcions, entre presencials i on line

._000816
Baix el títol genèric “Educació inclusiva, societat exclusiva?”, se celebrarà entre la vesprada de divendres 24 i el matí de dissabte 25 el XIII Congres d’Educació Josep Lluís Bausset, després de la parada forçosa de l’any passat causada per la COVID-19. Com en tots els àmbits, la pandèmia ha propiciat l’ús de plataformes de videoconferència per tal de facilitar el seguiment en directe del Congrés. El dia de tancament d’inscripcions hi havia 705 professionals de l’educació inscrits a través del CEFIRE a més dels 75 membres de les comunitats educatives locals que havien formalitzat la inscripció a través del web municipal. Totes les ponències es podran seguir a través de la plataforma Webex de la Conselleria d’Educació, mitjançant l’enllaç que s’ha remés a les adreces de correu facilitades al formulari d’inscripció.
És l’educació un nínxol d’inclusió en un context social que exclou?, és la pregunta de fons que s’ha plantejat el comité organitzador del congrés, veient que des de l’escola s’està treballant per una societat igualitària front a un món en què les derives autoritàries i segregacionistes prenen cos quasi sense adonar-nos-en. De nou, front a una tendència social que pren cos i es visibilitza a través dels mitjans de comunicació, els professionals de l’educació es troben amb l’enorme responsabilitat de respondre des de la base, des de les escoles.
La sessió inaugural serà a les 4.30 de la vesprada, a càrrec de l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, el secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler, i Jorge Hermosilla, vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València.
Exposició de dibuixos sobre les plantes de la Ribera
El mateix divendres, entre les dues primeres ponències, es procedirà a la inauguració, en l’espai d’Imatge de la Casa de la Cultura, de l’exposició de dibuixos de Gerard Stübing “Joies botàniques de la Ribera i voltants”, organitzada pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la universitat de València i que romandrà exposada a l’Alcúdia fins el 17 d’Octubre.
Ajuntament de l'Alcúdia


 
._000410
._000472