Més de 800 alumnes participen en les activitats de formació i proximitat realitzades per la Policia Local de Sueca

Lunes, 10 de junio de 2024 | e6d.es
• Han rebut formació en diferents matèries com ara l'ús correcte del patinet elèctric, seguretat viària i prevenció i conscienciació de l'assetjament escolar

._000562
Fruit del compromís de la Policia Local de Sueca amb la comunitat educativa del municipi, i la nova creació de la Unitat ARCO (Àrea de Relacions amb la Comunitat), al llarg del present curs escolar els i les agents han organitzat diverses formacions dirigides a l'alumnat d'Infantil, Primària, ESO i Educació Especial, que han comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament, a través de la Regidoria de Seguretat Ciutadana. “Amb el nostre objectiu d'oferir a la ciutadania un servei de policia més pròxim, hem volgut treballar també l'àmbit escolar, reprenent en esta legislatura este tipus d'accions perquè els xiquets i xiquetes, mitjançant una sèrie d'activitats i jocs, tinguen una visió més amable del que és la Policia Local i acudisquen a ella sempre que ho necessiten. A més, han aprés normes de circulació, com són els vehicles que empren els agents i alguna de les seues funcions, sentint-se com ells per unes hores”, ha explicat la regidora de Seguretat Ciutadana, Noelia Benedito.
Les activitats s'han desenvolupat en dos blocs. En primer lloc, dins del programa ‘Conéixer la Policia Local’, un total de 467 alumnes, tant d'Infantil com de Primària, de 10 centres educatius, han visitat la Central per a comprovar de primera mà en què consistixen les funcions principals dels i les agents. D'altra banda, 335 alumnes d'ESO i de 5é i 6é de Primària han rebut formació en diferents matèries com ara l'ús correcte del patinet elèctric, seguretat viària i prevenció i conscienciació de l'assetjament escolar.
Des de la Policia Local han assenyalat que este ha sigut el resultat del primer any de la Unitat ARCO en este àmbit, “i l'objectiu per al pròxim curs escolar és poder desenvolupar nous projectes en matèries com la prevenció de la violència en menors, les substàncies addictives o l'ús responsable de les xarxes socials”.
Ajuntament de Sueca