M+s Algemesí proposa implantar les 'parelles digitals intergeneracionals'
Aquesta iniciativa, ja en marxa en municipis catalans, permet que els joves nadius digitals ensenyen l'ús del mòbil, tauleta o correu electrònic a la gent gran
Aquesta mateix experiència de formar "parelles" s'ha realitzat ambèxit en un altre camp igual d'important en el món actual que el coneixement de les llengües: les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Les noves generacions se sol dir que són "natives tecnològiques" donat que, pràcticament des de que naixen, interactuen amb mòbil, tauletes, ordinadors i aparells electrònic diversos. Per contra les persones de major edat, i especialment les que anomenen "tercera edat", solen tenir, en molts casos, més dificultats per a moure's en un món cada vegada més virtual i tecnològic.
Hem de tenir en compte que hui en dia molts tràmits que ells necessiten, com poder demanar consulta en el metge o conéixer la programació cultural municipal, es poden fer a través de les TIC. Aquestes persones, que acumulen molt de coneixement i experiències del món real i físic, solen tenir-ne poc del món tecnològic. Entre tots dos extrems generacionals hi ha apareix una escletxa tecnològica que cal cosir.
Per a cosir tal escletxa proposem la creació de "Parelles TIC" o "Parelles digitals" intergeneracionals"¸ conformades per joves de batxiller o universitaris que voluntàriament ensenyen als nostres majors aspectes pràctics sobre l'ús d'ordinadors (correu electrònic, ús pàgines institucionals, ús xarxes socials...), mòbils o tauletes (instal•lació i ús aplicacions, configuració bàsica...). Ajuntaments com els de Vic, Reus, Vilafranca del Penedès, Terrassa... fa anys que ho tenen en marxa, en algun cas des de l'any 2010. Aquesta experiència és enriquidora per a totes les parts. En primer lloc per a les persones majors que trobaran algú que els assessore en matèria digital, però també per als joves que els assessoren qui, se'ns dubte, trobaran que les persones majors tenen acumulada una saviesa experiencial que no es troba en les xarxes ni al món virtual.
Proposem la posada en marxa d'aquest programa perquè és un programa amb un cost pràcticament insignificant. Per fer-lo possible l'ajuntament sols ha de buscar la complicitat, per una banda dels instituts d'Algemesí i de la gent jove, i per altra, d'associacions com TYRIUS o l'associació de jubilitats. L'únic cost indirecte serià posar a disposició del programa un espai -amb ordinadors- on puguen acudir les parelles digitals intergeneracionals i fer publicitat sobre les dates d'inscripció i realització...
Amb poc es pot fer molt, i sobretot, i aquest és també l'objectiu que perseguim presentant aquesta moció, acostar la saviesa existent entre els dos extrem generacionals. Joves i majors eixiran enriquits, segur d'aquesta experiència, que esperem que aviat siga una realitat gràcies al suport de la resta de partits de la corporació.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
En març M+S Algemesí proposà signar un conveni amb EMPAL i ACSA però l’equip de govern es negava
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
MÉS ALGEMESÍ proposa al grup popular d’Algemesí que done mostres clares del seu refús a la corrupció
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Amb sis parelles lingüístiques i dos grups de conversa
Hi ha 0 comentaris / Llegir més