Montroi, Manuel, La Pobla Llarga, Catadau i Senyera s’incorporen a la Xarxa contra la Violència de Gènere de la Diputació

Lunes, 19 de diciembre de 2022 | e6d.es
• La Ribera Alta és la que més municipis suma

._000626
La Diputació de València incorpora 19 nous ajuntaments a la seua Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, que compta ja amb 163 localitats de la província adherides. Estos consistoris podran sol·licitar les subvencions per a projectes i campanyes de sensibilització i prevenció de la violència masclista que oferix l'àrea d'Igualtat de la Diputació, que en 2023 superen el mig milió d'euros.
La responsable d'Igualtat, Eli García, ha presidit este dimecres l'assemblea general de la xarxa celebrada en l'IVAF, que ha aprovat l'adhesió dels nous membres, prop d'una vintena que eleven al 62% el percentatge de municipis de la província que treballa conjuntament contra la violència masclista. La diputada ha recordat que la lluita contra la discriminació per raó de gènere és “un eix transversal en la gestió de la Diputació i està present en cadascuna de les seues àrees”.
Eli García, que confia a poder sumar més ajuntaments abans del final de la legislatura, ha instat els alcaldes, alcaldesses i responsables d'Igualtat presents en l'assemblea a “continuar compartint experiències i projectes que han demostrat la seua efectivitat per a donar la millor resposta possible, des de la base de la prevenció i l'educació, a una xacra social que es continua cobrant la vida de dones, xiquets i xiquetes innocents a les mans de covards assassins sobre els quals hem de posar el focus”.

Nous membres per comarques
La Ribera Alta és la que més municipis incorpora a la Xarxa contra la violència de gènere de la Diputació. Montroi, Manuel, La Pobla Llarga, Catadau i Senyera eleven a 19 les localitats de la comarca adherides a la Xarxa. Significativa és també l'adhesió de Serra, Gàtova i Loriguilla al Camp de Túria, que suma 13 ajuntaments a la xarxa; i de Benisuera, Bufali i Bellús a la Vall d'Albaida, que continua sent la comarca amb major representació en la plataforma provincial, amb 26 consistoris.
Els ajuntaments de Pedralba i Domeño, en la Serranía; Almàssera a l'Horta Nord; Beniparrell a l'Horta Sud; La Granja de la Costera en la Costera; Teresa de Cofrentes en el Valle de Ayora; Beniflà a la Safor i Canet d'en Berenguer al Camp de Morvedre completen el llistat de poblacions que participaran per primera vegada en les trobades de la xarxa impulsada per l'àrea d'Igualtat de la corporació provincial.

Ajudes i quarta trobada
L'assemblea general de desembre de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere ha comptat amb alcaldes que exercixen com a diputats provincials, cas d'Andreu Salom i Carolina Mengual; l'alcaldessa de Puçol, Paz Carceller; l'alcalde de Meliana, Antonio Rodríguez; i una àmplia nòmina de regidores i tècniques d'Igualtat d'una vintena d'ajuntaments que formen part de la xarxa.
L'ordre del dia ha inclòs, a més de l'adhesió dels nous membres, informació sobre la convocatòria de subvencions de 2023, les sol·licituds de les quals podran presentar-se en el termini de 20 dies des de la seua publicació en el BOP; l'avanç de la quarta trobada de la xarxa, previst per a finals del mes de gener; i l'anunci del projecte expositiu ‘100 dones de València’, que impulsarà l'àrea provincial d'Igualtat.
Les ajudes que podran sol·licitar tots els ajuntaments adherits a la xarxa inclouran la subvenció de projectes i campanyes relacionades amb la prevenció del consum de prostitució; la formació especialitzada en violència sexual i prevenció de la mateixa dirigida al personal tècnic, polític i de l'àrea de serveis socials de cada consistori; els projectes per a previndre i detectar la violència de gènere en l'àmbit local, la coeducació dirigida a centres educatius i altres mesures contemplades en els plans d'igualtat de les corporacions; i les campanyes municipals de sensibilització, prevenció i lluita contra la xacra masclista a través de tríptics, cartells o espais en mitjans audiovisuals, com a promotors o col·laboradors de les mateixes.
Diputació de València