Miguel Pardo, el veí de La Barraca d'Aigües Vives que ha començat a netejar l'històric edifici del monestir

Sábado, 29 de mayo de 2021 | e6d.es
• “Les reivindicacions no són suficients, fa falta implicació i jo estic netejant el monestir voluntàriament"

 

El Monestir d'Aigües Vives agonitza. L'edifici i els seus jardins continuen sent els grans oblidats per part de les institucions. Al deteriori pròpi de l'abandó se sumen el saqueig i el pillatge que s'han convertit en pràctiques massa habituals en els últims anys.
Un veí de La Barraca d'Aigües Vives, Miguel Pardo Castillo, lligat sentimentalment des de fa molts anys a l'edifici i fart de la inacció dels polítics locals i autonòmics, ha decidit posar-se a la feina i començar a netejar les estades i jardins de l'immoble abandonat.
Amb aquesta acció vol llançar un últim missatge de socors que salve l'històric edifici, un antic cenobi agustí que té el seu origen en el segle XVI i que va ser declarat Bé d'Interés Cultural en l'any 2007.
La propietat es troba en venda des de fa molts anys però és difícil trobar un nou propietari capaç d'assumir l'elevat cost econòmic de la transacció i, a continuació, que dedique més fons a la restauració i manteniment que requereix un immoble protegit.
"Els polítics només tenen bones paraules, encara no han fet absolutament res i l'edifici s'està esfondrant dia a dia, em queda el consol d'haver pogut organitzar reunions entre els alcaldes dels municipis afectats com són La Barraca d'Aigües Vives, Carcaixent i Alzira i els tècnics de Patrimoni, encara que després es pengen ells les medalles i s'obliden mi", ens explica Miguel.
Des de fa uns mesos, s'ha dedicat a netejar de brosses el claustre i amb l'aigua que trau del pou, amb un poal i sense corriola, s'ha dedicat a netejar algunes estades. “Les reivindicacions no són suficients, fa falta implicació, i jo estic netejant el monestir voluntàriament, i com he dit sense percebre un duro i aquestes fotos són prova de com està quedant. Sé que els mitjans no es fan ressò d'aquesta notícia, perquè no creuen en una altra manera de fer política. Així que sapieu que lluitaré per mantindre un patrimoni històric del nostre territori i a poc a poc lluirà de nou la seua esplendor", ha explicat Miguel a través de les seues xarxes socials. En l'entrevista, concedida al diari digital El Seis Doble, ens explica com continuarà lluitant per mantindre en peus l'històric edifici, com li agradaria comptar amb més mans i ferramentes per a continuar netejant, especialment els jardins que s'han convertit en autèntiques selves, i ens ha acompanyat per totes les estades del convent perquè realitzem un reportatge en vídeo en el qual podran observar els nostres lectors el ruïnós estat en el qual es troba actualment el Monestir d'Aigües Vives.
E6D