Mig centenar de joves cristians de la Trobada de Taizé són acollits en 17 habitatges d'Almussafes

Martes, 5 de enero de 2016 | e6d.es
• La Parròquia Sant Bartolomé Apòstol de la localitat participa activament en aquest esdeveniment organitzat per la comunitat ecumènica

._000394
La Parròquia Sant Bertomeu Apòstol d'Almussafes s'ha bolcat aquests dies amb la Trobada de Joves de Taizé celebrat a València acollint en diverses llars del municipi a 50 europeus amb inquietuds religioses i compartint amb ells nombroses activitats amb les quals han pogut conèixer de prop la cultura i les tradicions del nostre entorn. Del 28 de desembre a l'1 de gener, l'esdeveniment ha reunit a un total de 30.000 persones seguidores del denominat “Esperit Taizé”, que promou l'oració, el compromís social i l'aprofundiment de la fe cristiana.
Tenien entre 16 i 35 anys i havien decidit passar un cap d'any diferent, a contra corrent. Carregats amb les seues pesades motxilles i alguns d'ells després de més de 30 hores de viatge amb autobús des dels seus països d'origen, els inscrits en la Trobada de Joves de Taizé arribaven a València el passat dilluns 28 de desembre per a participar, un any més, en un esdeveniment amb el qual la Comunitat Ecumènica de Taizé, organitzadora del mateix, busca “tendir ponts entre cristians a través d'una peregrinació de confiança entre persones i aprofundir en aspectes com l'oració, la fe i el compromís social”.
Per a açò, es va distribuir als més de 15.000 joves vinguts de fora en diferents parròquies de la diòcesi, dels quals 50 van ser destinats a Almussafes, on van quedar acollits en les seues respectives cases per 17 famílies de la localitat fins al final de l'esdeveniment, el passat divendres 1 de gener. “Durant cinc dies vam compartir amb ells la il•lusió de seguir a Crist i la necessitat d'aportar el nostre granit d'arena per a aconseguir un món més pacífic i tolerant”, assenyala la coordinadora de l'acolliment a Almussafes, María Sebastián.
Cada matí, després del desdejuni i l'oració de les 8:30 h. en l'església de Sant Bertomeu Apòstol, els pelegrins allotjats en la localitat es traslladaven a la ciutat de València en tren per a participar en el complet programa d'activitats elaborat per a ells, amb múltiples tallers que abordaven temes com a joventut en l'Església, consum responsable, ecologia, solidaritat, història o la pau. A més, participaven en les vigílies d'oració celebrades en la catedral i en les dues carpes instal•lades en el llit del riu Túria, amb capacitat per a més de 8.000 persones cadascuna.
Va haver-hi temps també per a visitar la Torre Razef, excursió en la qual els van acompanyar l'alcalde d'Almussafes, Toni González, i el regidor de Festes, Andrés López. “Els joves es van mostrar molt interessats a conèixer aquesta part tan important de la nostra història i van realitzar nombroses preguntes sobre la seua construcció”, explica González. Per la seua banda, López agraeix “l'esforç i compromís mostrat per les famílies d'acolliment, que no han dubtat a obrir les portes dels seus domicilis perquè se sentiren com en les seues cases i enriquir-se mútuament”. De record, l'Ajuntament va obsequiar als pelegrins amb un detall i a les famílies amb diplomes en els quals es posava en relleu l'esforç demostrat durant la trobada per a aconseguir que tots se sentiren bé a Almussafes.
Després de la “Festa dels Pobles” de Nit de cap d'any, en la qual van compartir cants i balls tradicionals de cadascun dels països, i l'eucaristia del dia 1, a la qual li va seguir una paella de comiat, els pelegrins allotjats a Almussafes, procedents de Polònia, Alemanya i Portugal, van tornar cap a les seues cases.
Ajuntament d'Almussafes