Més d'un centenar d'alumnes d'Almussafes participen en l'Escola de Reciclatge

Viernes, 7 de junio de 2013 | e6d.es
• Els estudiants de 5t'i 6t de primària de l'Almassaf han visitat l'aula mòbil

Des de les 9 del matí i fins a l'una del migdia de la jornada de hui divendres dia 7, les sis unitats del tercer cicle de primària del col•legi públic Almassaf han participat en el taller escolar d'educació ambiental “Escola de Reciclatge”, que s'ha impartit des de l'Aula Mòbil emplaçada en l'esplanada del Centre Cultural de la localitat. Durant tota jornada escolar matinal, els 150 alumnes s'han sensibilitzat sobre el reciclatge de residus d'aparells elèctrics i electrònics d'una manera lúdica, utilitzant per a això multitud d'elements audiovisuals.
Els estudiants de 5t'i 6t de primària del CEIP Almassaf han dedicat el matí de hui divendres a aprendre hàbits de reciclatge d'una manera pràctica, didàctica i participativa en l'Escola Mòbil d'educació ambiental que ha obert les seues portes de 9 a 13 hores. Pantalles tàctils, projecció de vídeos i una pel•lícula d'animació en 3D han sigut alguns dels suports d'aprenentatge de l'activitat, que ha comptat amb una monitora especialitzada.
L'alcalde, Albert Girona, i la regidora d'Eduación, Elia Alepuz, han acompanyat a un grup d'escolars durant la seua visita, que s'ha desenrotllat durant uns 40 minuts, i en la que els destinataris han participat d'una manera molt activa.
L'objectiu d'esta Escola Mòbil Interactiva de Reciclatge, iniciativa mediambiental pionera que està recorrent tot el territori nacional, se centra a ensenyar a l'alumnat participant – tercer cicle de primària i primer cicle de l'ESO - els millors hàbits de reciclatge per a aplicar en el seu entorn. De fet, durant el taller els jóvens del CEIP Almassaf s'han conscienciat sobre la importància de l'arreplega selectiva i el posterior reciclatge dels aparells elèctrics i electrònics, les piles i les peretes usades, per a contribuir a la preservació del medi ambient.
L'esmentat projecte educatiu està promogut per Ambilamp, Associació per al Reciclatge de Llums i Lluminàries; les fundacions mediambientals Tragamóvil i Ecopilas, dedicades a la recollida de telèfons mòbils i accessoris de telefonia, i piles i bateries usades, respectivament; i la plataforma mediambiental Recyclia, en col•laboració amb l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de València.
Ajuntament d'Almussafes