Més Algemesí presenta al plenari la seua proposta per a invertir els diners del romanent

Jueves, 18 de abril de 2013 | e6d.es
• Més Algemesí ha elaborat una proposta d’inversió de 600.000€ que considera que s’ha d’invertir en un conjunt d’ajudes de promoció econňmica i laboral

Per primera vegada, que nosaltres tinguem notícia, un grup que no està en la Junta de Govern presenta al plenari, sota la forma de moció, una proposta d’expedient de modificació de crèdit amb el qual proposa en què van a gastar-se els diners del romanent. En el passat plenari s’aprovà una modificació de crèdit, incorporant part dels diners de romanent.
MÉS ALGEMESÍ considera que cal invertir el romanent en allò que millore els serveis que ofereix l’Ajuntament, en el foment de l’ocupació, en el camp o en solidaritat. Donada la tendència que té aquest equip de govern a invertir sovint diners necessaris en serveis bàsics en faràndules, àgapes i protocols, el nostre partit vol fer arribar al plenari una proposta de despesa que vaja encaminada a invertir aquests diners a favor del bé comú. Del romanent, i d’acord amb els números que se’ns facilità en el plenari anterior queden per gastar 634.602,62 euros.
MÉS ALGEMESÍ ha elaborat una proposta d’inversió de 600.000€ que considera que s’ha d’invertir, entre d’altres coses  en un conjunt d’ajudes relacionades amb la promoció econòmica i laboral:
• Un conveni entre l’Ajuntament i les empreses per a que es contracte (i no de beques) a joves titulats (per la universitat o per cicles formatius): 40.000€
• La creació d’un “viver” d’empreses i d’un “conservatori” d’empreses 60.000€
• Subvencions per a que l’Ajuntament ajude a les empreses a promocionar-se i a vendre els seus productes a l’exterior: 30.000€
• Ajudes a l’agricultura per millor la competitivitat del sector: 60.000€
Altres propostes van encaminades a la millora dels serveis municipals i qüestions d’urbanisme:
• Dotar d’ombratge i equipament urbà a la plaça del Mercat: 90.000€
• Tancaments dels solar municipals: 50.000%
• Dotar d’il•luminació el cementeri: 30.000€
• La creació d’una unitat d’educació infantil a Mestre Lozano i dotació de personal: 99.000€
• La contractació de més personal per ampliar l’horari de la Biblioteca: 36.000€
A més a més es proposa destinar 40.000€ al projecte d’ajuda i cooperació a Burkina Faso per tal que es construisca un centre educatiu (fase I), 30.000€ a modernitzar l’exposició de la Festa de la Mare de Déu que necessita una actualització urgent, o 35.000€ a qüestions mediambiental.
Totes aquestes són necessitats que l’Ajuntament d’Algemesí té desateses. L’Ajuntament no atén suficientment als ciutadans en no ampliar l’horari de la biblioteca per no contractar més personal, o en deixar 37 xiquets i xiquetes fora de l’Escola Infantil Municipal Mestre Lozano, o en obligar a que els ciutadans en algunes ocasions soterren als seus morts o fosques o en no tancar els solars que generen molèsties als veïns. Tampoc promociona adequadament la localitat des del punt de vista econòmic, ja que no estableix línies d’ajuda a les empreses, ni fomenta adequadament l’agricultura, a més de ser profundament insolidari per no atendre les peticions de la delegació de Burkina que sol•licità ajuda per a la construcció d’un centre escolar, ajuda que tampoc atengué.
MÉS ALGEMESÍ espera poder aconseguir, presentant per primera vegada una moció d’aquest tipus, que almenys part dels diners del romanent es dediquen a atendre aquestes qüestions prioritàries i no al que habitualment fa l’actual Equip de Govern, que és balafiar els diners en grans obres i esdeveniments.
Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ