Maximiliano Spósito, guanyador del primer premi del VI Concurs Internacional de Canto ‘Martín i Soler’ de Polinyà de Xúquer

Martes, 25 de abril de 2023 | e6d.es
• El segon premi ha sigut atorgat a la soprano veneçolana Sonia Suárez
._000606 
El tenor argentí Maximiliano Spósito ha sigut el vencedor del VI Concurs Internacional de Canto «Martín i Soler», dotat amb 3.000 €, la final de la qual ha tingut lloc la vesprada d'ahir en el Centre Cultural Ausiàs March davant un jurat format per Juan Lomba (tenor i catedràtic de l'Escola Superior de Canto de Madrid), Juan Manuel Brarda (director coral i d'orquestra), Ana Luisa Chova (catedràtica de cant del Conservatori Superior de Música «Joaquín Rodrigo» de València), André Cunha, director artístic Égide (Portugal) i del Óbidos Opera Festival, Belén Roig (soprano, guanyadora de la 1a. Edició del concurs), Marian Rosa Montagut (musicòloga i directora del grup «Harmonia del Parnàs») i Joan Nogueroles (regidor de Cultura i Comunicació de l'Ajuntament de Polinyà de Xúquer.
El segon premi, dotat amb 2.000€, ha sigut atorgat a la soprano veneçolana Sonia Suárez. El vencedor del concurs, Maximiliano Spósito, ha obtingut també el Premi del Público, que resulta dels vots a favor recaptats a la sala on s'ha dut a terme la final d'aquest concurs que any després d'anys es consolida en la localitat valenciana de Polinyà de Xúquer. A la final d'ahir han arribat altres 3 cantants: la soprano mexicana Rosa Dávila, el baríton espanyol Marcelo Solís i la soprano alemanya Rachel Guertin. El premi al millor intèrpret de compositora el va obtindre Marcelo Solís, qui va cantar la peça titulada «La amour captif» de Cécile Chaminade. El premi a la millor interpretació d'autor valencià també va anar a parar a les mans del tenor argentí Maximiliano Spósito, que va cantar l'ària «Degli anni sul fiore» de l'òpera Il barber di buon cuore de Vicente Martín i Soler. En les edicions anteriors han resultat guanyadors cantants com la mezzosoprano Laura Orueta (2022) i la soprano Mar Morán (2021).
Ajuntament de Polinyà de Xúquer