Matí festiu a l’Alcúdia: Llibres, Música, Cultura i Solidaritat

Martes, 21 de abril de 2015 | e6d.es
• La V Festa del Llibre i la VII Marató de Sang completaren un dissabte amb un temps radiant

._000162
El passat dissabte 18 d’abril, l’Alcúdia celebrà la Festa del Llibre, una jornada cultural i festiva que aquest any ha arribat a la cinquena edició i que no ha passat desapercebuda per als veïns i veïnes de la localitat
El Parc del Patinatge acollí novament les casetes de llibreries que habitualment hi participen, amb les novetats editorials i les publicacions més interessants per als lectors tant grans com menuts. A més, la Colla La Rosca, amb la seua música, s’encarregà de fer una cercavila pels carrers convocant al poble a aquesta celebració.
 
Una festa per fomentar la Cultura
Al llarg del matí es realitzaren diversos tallers organitzats per les AMPES de les tres escoles públiques del poble: Batallar, Heretats i Les Comes, de l’institut de Secundària Els Évols i del Centre Professional de Música. Batallar preparà un taller per a fer moneders còmics, Heretats un de pintura i decoració de la paloma de la Pau, símbol del col·legi, mentre que al taller de Les Comes s’elaboraven marca pàgines de llibres. Al de l’IES Els Évols es podien fer sals de bany i al del Centre Professional de Música tothom es va poder fer una visera musical per protegir-se d’un matí solejat.  
Al voltant del migdia actuà el canta cançons alcudià Dani Miquel, el qual amenitzà la celebració amb la màgia que desprenen les cançons de música popular de sempre i d’altres de noves. La Festa continuà per la vesprada al mateix parc del Patinatge, on la companyia El Drac Màgic Teatre va fer gaudir els menuts amb el teatre de carrer Festa Pirata.
 
VII Marató de Sang: una festa solidària
Aquesta V Festa del Llibre per segon any consecutiu, coincidí amb la Marató de Donació de Sang convocada per la Junta Local Contra el Càncer. Un total de 273 donants hi participaren en aquest acte altruista i solidari, una xifra molt elevada per a un poble com l’Alcúdia que any rere any supera totes les seues expectatives.  A més, una novetat important en esta Marató de sang va ser la inscripció de més de 100 persones per ser donants de medul·la òssia. Aprofitant aquesta campanya, l’Ajuntament va voler agrair la participació de tants alcudians i alcudianes en aquest acte solidari i tan necessari, regalant als donants un val intercanviable per un llibre.
Ajuntament de l'Alcúdia