Marxa per la Igualtat a l’Alcúdia

Jueves, 5 de marzo de 2020 | e6d.es
• Ahir de vesprada es realitzava la Marxa per la Igualtat, una iniciativa, organitzada l’Associació de mestresses Tiryus, des de fa 22 anys

._000729

._000731
Ahir de vesprada es realitzava la Marxa per la Igualtat, una iniciativa, organitzada  l’Associació de mestresses Tiryus, des de fa 22 anys. La marxa d’enguany s’ha fet per primera vegada en   col•laboració amb l’Alcúdia Camina, el programa de Salut Pública, englobat a la iniciativa La Ribera Camina, que va començar a funcionar en novembre i, a hores d’ara supera les 100 persones apuntades.
Partint des del Monument de la Música,  a l’Avinguda Antonio Almela, un dels eixos centrals del poble, els participants anaven recorrent els carrers amb xiulets, per a cridar l’atenció del veïnat i amb llistes morades que anaven lligant als arbres, faroles i mobiliari urbà.  Una vegada finalitzat el recorregut, les persones participants van reposar forces amb 80 litres d’orxata i uns 700 fartons que les Tiryus havien preparat. 
Ser Dona al Sud, Mural per la Igualtat i Homenatge a les Músiques de banda
Els actes  de la Setmana de la Dona començaven el dilluns amb la celebració d’una conferència baix el títol “Violència masclista en relacions de parella als pobles indígenes d’Otavalo, a l’Equador”.  Emmarcada dintre del programa “Ser dona al sud”, la xarrada convidava a dos representants, un d’Otavalo i l’altre de Rumiñahui, per a que explicaren la situació actuals al seu país, els actes de violència masclista vinculats a les seues costums, i les mesures preventives que estan començant a aplicar-se.
Els actes continuen divendres amb  la instal•lació d’un photocall per la igualtat, a les portes del mercat municipal, i la projecció de la pel•lícula ‘Els dies que vindran’, a la Casa de la Cultura. Per a dissabte queda reservat l’esmorzar Popular a la Plaça Tirant lo Blanc i la inauguració del Mural per la Igualtat, un grafit del reconegut artista DEIH que durà per títol “Conquerim l’espai” . Eixa mateixa nit la regidoria d’igualtat i el regidor d’activitats musicals  han convocat un homenatge a les músiques de la Filharmònica Alcudiana, un reconeixement que a més posa el punt final a la celebració del 175 aniversari de la societat musical.
Ajuntament de l'Alcúdia
._000525
._000606